Verkeer
Stuur appje
Zoek

Evenmens start dinsdagavond 26 maart voor het eerst groep voor pubers met zorg in het gezin

Marnix Bolks Evenmens
Marnix Bolks
Beeld: Evenmens

Jongeren van 12 tot en met 15 jaar zijn dinsdagavond 26 maart welkom bij You Care?! in de bibliotheek in Wierden. Het gaat om jongeren die opgroeien met ziekte of zorg in het gezin. Evenmens start voor hen een nieuw initiatief van 5 wekelijkse bijeenkomsten.

Deze jongeren worden ook wel jonge mantelzorgers genoemd, vertelt Marnix Bolks van Evenmens in het radioprogramma Twente wordt Wakker. “Bij mantelzorgers denk je aan mensen die wat ouder zijn, maar jongeren zorgen ook voor anderen. Jongeren kunnen zich ook veel zorgen maken, als er bijvoorbeeld een broertje of zusje is met psychische kwetsbaarheid, of een ouder die ernstig ziek is. Dan hoeven ze nog niet eens de fysieke zorg te doen, die kopzorgen die ze dan hebben, hebben ook veel impact.”

Audiofragment
Pubers met zorg in het gezin zijn welkom bij Evenmens | Marnix Bolks
Evenmens start 26 maart voor het eerst een groep voor pubers met zorg in het gezin.
“We gaan elkaar op een laagdrempelige en leuke manier leren kennen”

Thuissituatie en emoties

Vandaag, dinsdag 26 maart, start Evenmens met een nieuwe groep voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar, uit de gemeenten Wierden, Rijssen-Holten, Twenterand en Hellendoorn. “We gaan elkaar op een laagdrempelige en leuke manier leren kennen. We praten ook over de thuissituatie en over emoties, en leren omgaan met de dingen die ze dagelijks meemaken.”

Acitiviteiten

Evenmens houdt meerdere activiteiten voor jonge mantelzorgers. Naast gezellige uitjes ook praatgroepen en ondersteuning. “We doen er veel voor, want die pubers maken veel mee”, benadrukt Bolks.

“Vaak weten de jongeren zelf niet dat ze mantelzorger zijn”

Gastlessen

Om de jongeren in deze leeftijdscategorie te bereiken geeft Evenmens onder andere gastlessen op middelbare scholen. “Dan vertellen we ook over het thema jonge mantelzorg, want vaak weten de jongeren zelf niet dat ze mantelzorger zijn; wat ze doen is voor hen heel normaal.”

icon_main_info_white_glyph

You care?!

Jongeren met een vader, moeder, broer(tje) of zus(je) met een diagnose, zoals bijvoorbeeld ASS, adhd, het Syndroom van Down, MS, kanker, depressie zijn van harte welkom bij ‘You care?!’.
De bijeenkomsten worden gehouden op 26 maart, 2 april, 9 april, 16 april en 24 april, telkens van 18.45 tot 20.15 uur, in de bibliotheek aan de Pouliestraat 2 in Wierden.

Aanmelden kan via https://evenmens.nl/algemeen/you-care/
Meer informatie: Marnix Bolks, 06 - 53 52 06 94,
e-mail: [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.