Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bliksemstart gemeente Losser bij NK Tegelwippen

Tegelwippen foto
Aan de Troelstrastraat in Overdinkel werd vorige week donderdag, samen met de buurt, de aftrap verricht voor het NK Tegelwippen.
Beeld: Gemeente Losser

Bij het jaarlijkse NK Tegelwippen, dat vorige week donderdag van start ging, is de gemeente Losser voortvarend begonnen. Op de eerste dag werden aan de Troelstrastraat in Overdinkel al 495 tegels gewipt en vervangen door groen. Begin deze week nam Losser in het landelijke tussenklassement met 947 gewipte tegels een derde plek in bij gemeenten met minder dan 50.000 inwoners.

Overdinkel wordt flink vergroend

Nog tot en met 31 oktober dit jaar gaat Losser de strijd aan met ruim 150 Nederlandse gemeenten om de openbare ruimte en tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen. Wethouder Engels: “Dit jaar staat Overdinkel centraal tijdens het Tegelwippen. We vergroenen hier de komende maanden flink op een aantal plekken in het dorp. Dat is niet alleen beter voor de biodiversiteit en het klimaat, ook helpt meer groen mee om de hitte tegen te gaan in de zomermaanden.”

Gratis tegeltaxi

Om deelname aan het NK Tegelwippen zo gemakkelijk mogelijk te maken, zet de gemeente verschillende acties op die inwoners helpen de tuin te vergroenen. Zo rijdt er elke eerste maandag van de maand een tegeltaxi van de gemeente die gratis de gewipte tegels ophaalt. Ook kunnen inwoners zelf hun tegels gratis storten bij het serviceplein in Losser. Voorwaarde is dat de tegels plaatsmaken voor groen en dat de tegels aangemeld zijn op de website nk-tegelwippen.nl.

NK Tegelwippen De Roerganger
Lees ook
Gemeente Wierden wint het Twents klassement NK Tegelwippen

Waarom Tegelwippen?

Meer groen in de tuin en in de straat beperkt overlast door klimaatverandering, zoals hitte, droogte en wateroverlast door piekbuien. Op dit moment is ruim een derde van de Nederlandse tuinen voor minimaal de helft betegeld. Het NK Tegelwippen laat met dit kampioenschap zien dat het anders kan en dat ieder zijn steentje kan bijdragen voor een groener Nederland. Inspiratie en tuintips voor een groenere tuin zijn te vinden op groenblauwtwente.nl.

Audiofragment
11 Twentse gemeenten neemt deel aan NK Tegelwippen | Jan Engels
Het NK Tegelwippen is van start gegaan. 11 Twentse gemeenten strijden tot en met 31 oktober 2024 om de Gouden Schep. Almelo, Borne, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden gaan de lokale strijd met elkaar aan in de Twentse Wippers poule. Wierden won in 2023.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.