Verkeer
Stuur appje
Zoek

‘Containertuintjes’ in Oldenzaal: Meer groen en minder zwerfafval

Samen met buurtbewoners Ben Grimberg en Jos Nieuwenhuis heeft wethouder Maaike Rödel donderdagmorgen het eerste ‘containertuintje’ in Oldenzaal officieel in gebruik genomen. Een containertuintje is een kleine groene ruimte die de gemeente, op initiatief van buurtbewoners, rondom een ondergrondse afvalcontainer aanlegt.

Win-win-win situatie

Door de ruimte rondom deze containers groener te maken, probeert de gemeente niet alleen het straatbeeld te mooier te maken, maar ook het bijplaatsen van afval naast de containers te ontmoedigen. Volgens ambtenaar Demi Bodde een win-win-win situatie: meer groen, minder zwerfafval, maar ook meer verbinding in de buurt.

Tuintje geadopteerd

De containertuintjes worden onderhouden door particulieren, door de gemeente 'containertuiniers' genoemd. Buurtbewoners Grimberg en Nieuwenhuis hebben het eerste containertuintje op de hoek van de Gasthuisstraat en Ganzenmarkt geadopteerd. Overigens gaf de gemeente zelf al het goede voorbeeld

‘Containertuiniers’ gezocht

Wethouder Maaike Rödel is blij dat buurtbewoners de rol van ‘containertuiniers’ op zich te nemen. Ze roept inwoners op die ook een containertuintje willen onderhouden in hun buurt om zich bij de gemeente te melden. Meer informatie daarover is te vinden op www.oldenzaal.nl/containertuintje.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.