Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

FC Twente wil goede vorm voortzetten in Twentse derby: ‘Een gezonde rivaliteit’

Na de afgelopen interlandperiode staat voor FC Twente nu de finale fase van de Eredivisie voor de deur. De club staat, met nog acht wedstrijden te spelen, op een knappe derde plaats. Het gat met Feyenoord is na het ongelukkige verlies tegen PSV gegroeid naar negen punten, terwijl AZ op vijf punten achterstand plek vier bezet. Joseph Oosting kan zondag om 14.30 uur rekenen op een fitte selectie, zonder Joshua Brenet, wiens contract ontbonden werd door de club.

Oosting blikt terug op een week, waarin hij alleen de niet-internationals niet z'n beschikking had. “De spelers die niet met hun land moesten spelen, hebben goed getraind. Daarnaast hebben ook de jonge jongens van de academie mee gespeeld”, zegt Oosting. De ploeg speelde een oefenduel tegen VFL Bochum uit de Duitse Bundesliga. Die partij ging met 2-0 verloren.

Brenet

FC Twente kende een tamelijk rustige interlandperiode tot plots het nieuws rond de strafzaak van rechtsback Brenet de media bereikte. Oosting wil daarover weinig kwijt, behalve dat hij de speler Brenet gaat missen: “Joshua is een verbinder. Hij was zo belangrijk voor dit team. Daar laat ik het graag bij”, aldus de hoofdtrainer.

JOSHUA BRENET STILL
Lees ook
FC Twente neemt per direct afscheid van Joshua Brenet

De vleugelverdediger is dinsdag door de politierechter veroordeeld tot een maand gevangenisstraf, omdat hij tweemaal staande was gehouden voor het rijden zonder rijbewijs. FC Twente meldde daarop dat het contract - dat komende zomer zou aflopen - in samenspraak met het management van de rechtsback ontbonden is.

Derby

De ploeg van Oosting treedt dit weekend in eigen stadion aan tegen Heracles Almelo. Voor de trainer van FC Twente een mooi affiche. "Het leeft altijd van beide kanten. Voor de regio is dit goed", zegt Oosting. "Voor de spelers en voor het publiek wordt dit een mooie wedstrijd aankomende zondag."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.