Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Luz uit Oldenzaal en Lise uit Hengelo houden van voorlezen, maar alleen uit leuke boeken

Luz Welman en Lise ter Hedde houden over een kleine twee weken de Twentse eer hoog tijdens de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in Nijverdal. Luz uit Oldenzaal en Lise uit Hengelo lieten bij 1Twente Vandaag horen én zien dat voorlezen hen in het bloed zit: "Gewoon lezen doe ik niet veel, ik vind voorlezen veel leuker."

Op de vraag of ze veel lezen gaven ze allebei een antwoord met die strekking. De organisatie van de jaarlijkse voorleeswedstrijd zal het niet leuk vinden dat te horen. De betrokken partijen willen met deze wedstrijd immers laten zien dat voorlezen én lezen leuk en belangrijk is. Feit is echter dat steeds minder kinderen lezen.

Een voorleeswedstrijd is echter meer dan dat. Het is puur entertainment. Dat wordt direct duidelijk als beide meiden een stuk voorlezen; dat gaat met veel inleving en enthousiasme gepaard.

240306 Luz en Lise winnaars regionale voorleeswedstrijd
Lees ook
Lise uit Hengelo en Oldenzaalse Luz naar provinciale finale Nationale Voorleeswedstrijd

Lise en Luz mogen dan geen regelrechte boekenwurmen zijn, toch lazen ze de afgelopen weken meer dan gemiddeld en ook de komende twee weken moet er nog veel geoefend worden, willen ze op 22 mei in de landelijke finale in Tivoli, Utrecht staan.

De Oldenzaalse laat weten dat ze behalve haar familie ook veel vriendinnen van de Franciscusschool mee zal nemen en de Hengelose neemt naast haar familie vriendinnen van de Plechelmusschool mee.

icon_main_info_white_glyph

Rooseboom en Koolwijk

In 1Twente Vandaag vertellen ze met welk boek ze op 11 april een gooi gaan doen naar die finaleplek: Lise leest op 11 april voor uit het eerste deel van het Ministerie van oplossingen van Sanne Rooseboom en Luz kiest voor een fragment van Gozert van Pieter Koolwijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.