Verkeer
Stuur appje
Zoek

Examenkandidaten moeten door verhuizing CBR voortaan in Hengelo afrijden

Jan tinbergenstraat 101 hengelo google maps2
Examenkandidaten moeten door verhuizing CBR voortaan in Hengelo afrijden op de nieuwe locatie aan de Jan Tinbergenstraat 101. Aanleiding voor de verhuizing binnen Twente is het aflopende huurcontract van het CBR-examencentrum in Enschede.
Beeld: Google Maps

Moesten examenkandidaten voorheen in Enschede hun rijbewijs halen, nog in de loop van dit jaar moeten ze daarvoor grotendeels in Hengelo zijn. Het CBR-examencentrum verhuist namelijk per 1 oktober van Enschede naar Hengelo. Bij de andere examencentra in Zwolle, Deventer en Almelo verandert er niets.

Krap bemeten

Aanleiding voor de verhuizing binnen Twente is het aflopende huurcontract van het CBR-examencentrum in Enschede. "Daar komt bij dat de huisvesting te klein is. Reden voor ons om uit te kijken naar een nieuwe locatie", aldus woordvoerder Wessel Agterhof. Het nieuwe onderkomen in Hengelo is straks te vinden aan de Jan Tinbergenstraat 115. Dat betekent volgens de zegsman dat alle theorie-examens, rijtesten en praktijkexamens voor de auto, motor, bromfiets, auto met aanhangwagen en taxi vanaf die datum worden afgenomen in Hengelo.

Het huidige examencentrum werd voor het CBR te krap. De afgelopen jaren is gebleken dat zowel de wachtruimte voor examenkandidaten en andere bezoekers binnen, als de parkeergelegenheid voor examenvoertuigen op het terrein niet meer voldoet. Met het aflopen van het huurcontract is gezocht naar een andere geschikte locatie. Die is gevonden in Hengelo.Het nieuwe examencentrum ligt op het bedrijventerrein Westermaat Campus. Het CBR verbouwt volgens de woordvoerder de locatie zodat het voldoet aan alle eisen. Het parkeerterrein wordt uitgebreid, waardoor er voldoende parkeergelegenheid is voor examenvoertuigen en bezoekers.

Frans op den Bult

De praktijkexamens voor grote, zware voertuigen, zoals vrachtauto, trekker en autobus worden afgenomen vanaf de locatie Frans op den Bult in het nabijgelegen Deurningen. "Deze examens verhuizen dus niet mee naar Hengelo", aldus de woordvoerder. Het zogenoemde AVB-terrein in Enschede blijft zoals het is. Op dit perceel onder de rook van de Grolsch Veste werken leerlingen op een besloten parkeerterrein aan hun voertuigbeheersing.

Met de verhuizing komt er een einde aan een lange traditie. Het examencentrum is al sinds mensenheugenis in Enschede gevestigd en sinds 2008 op de huidige locatie. Vorig jaar zijn in Enschede in totaal 18.647 praktijkexamens en 38.095 theorie-examens afgenomen.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.