Verkeer
Stuur appje
Zoek

‘Hoge nood’ aan openbaar toilet in Oldenzaal na 6 jaar gelenigd

Openbaar toilet Oldenzaal
Er is een vergunningsprocedure in gang gezet voor de realisering van (rolstoelvriendelijk) openbaar toilet aan de Ganzenmarkt aan de zijkant van het stadhuis.
Beeld: Twente FM

Het heeft ‘even’ geduurd, maar het college heeft dan toch een plek gevonden voor een openbaar toilet in de Oldenzaalse binnenstad dat ook voor minder validen toegankelijk is. Er is nu een vergunningsprocedure in gang gezet voor zo’n voorziening aan de Ganzenmarkt aan de zijkant van het stadhuis. Dit alles ongetwijfeld tot tevredenheid van de WG-fractie, die het toenmalig college al in 2018 (6 jaar geleden!) voor het eerst vroeg om de realisatie van een rolstoelvriendelijk toilet in de binnenstad.

Diverse pogingen stranden

In de jaren die volgden leden verschillende pogingen zo’n openbaar toilet te realiseren, onder meer in horecagelegenheden, schipbreuk. In november 2021 trok de WG opnieuw aan de bel met een motie waarin het college werd opgeroepen nog voor de verkiezingen samen met Oldenzaal Promotie met minstens 3 concrete voorstellen te komen voor een stadstoilet. Ook deze poging strandde om diverse redenen jammerlijk.

Halfjaarsessie binnenstad

In het politiek forum van 11 september 2023, bij de halfjaarlijkse bespreking van de binnenstadsplannen, leek er dan eindelijk licht aan het eind van de tunnel te gloren. Dit, nadat op initiatief van de WG zelf, de uitbater en eigenaar van een horecagelegenheid aan de Groote Markt zich overtuigd toonden van nut en noodzaak van een rolstoelvriendelijk toilet. Tot een concrete toezegging leidde die bereidverklaring echter niet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.