Verkeer
Stuur appje
Zoek

Info- en ontmoetingsdag over autisme in Oldenzaal: De kunst van het evenwicht

Bibliotheek oldenzaal in den vijfhoek
Beeld: Léon de Man

Ter afsluiting van de landelijk Autismeweek vindt op zaterdag 6 april in de bibliotheek in Oldenzaal een kennis- en ontmoetingsdag plaats. Deze dag staat in het teken van het thema van de Autismeweek: ‘De Kunst van het Evenwicht’. Een toepasselijk thema, want voor veel mensen met autisme is het leven één grote evenwichtsoefening.

‘Autisme in balans’

Dat geldt bijvoorbeeld ook voor André Jansen, vrijwilliger van de NVA Oldenzaal. Hij staat mensen te woord tijdens de inloopspreekuren en begeleidt de gespreksgroep voor volwassenen met ASS op de maandagavond. Zaterdag 6 april houdt hij ’s ochtends om 10.00 uur een lezing met als titel ‘Autisme in balans’. André heeft meerdere banen gehad, waarin hij telkens vast liep. In 2007 kreeg hij zijn diagnose autisme, waarna veel puzzelstukjes voor hem op hun plek

vielen.

Audiofragment
Twente welkom bij de kennis en ontmoetingsdag Autismeweek 2024 | Andre Jansen en Tanja Wilmink
Autisme in balans, Draagkracht en draaglast; op zoek naar balans. André Jansen, ervaringsdeskundige met ASS vertelt hierover. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur Kosten: € 3 voor leden NVA, € 5 voor niet leden. Aanmelden: [email protected]

Werkt mijn hoofd anders?

Tijdens de bijeenkomst op 6 april in de bibliotheek in Oldenzaal kunnen belangstellenden ’s middags om 13.30 uur gezamenlijk de documentaire ‘Inside Aut’ bekijken. In deze documentaire probeert de maakster, Isabelle Renate La Poutré, antwoord te krijgen op de vraag: ‘Werkt mijn hoofd soms anders dan dat van anderen?’ In de documentaire komen ook een aantal deskundigen op het gebied van ASS aan het woord. Nadien is er gelegenheid om samen na te spreken over de documentaire.

Aanmelden is voor beide activiteiten noodzakelijk i.v.m. het maximum aantal plaatsen: [email protected]: NVA leden € 3,00 en niet leden € 5,00 per activiteit (incl. koffie/thee).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.