Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Dit zijn de genomineerden voor de Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2024

Genomineerden Willem Wilminkprijs 2024
Beeld: Wilminktheater

De genomineerden voor de Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2024 zijn bekend. Steven Wouterlood, Jurrian van Dongen en Gerson Main, Daan Faber, Diorno ‘Dio' Braaf en Marnix Dorrestein zijn kanshebber voor de award. Net als vorig jaar zal de prijsuitreiking plaatsvinden in het Enschedese Muziekcentrum.

De Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied wordt sinds 2010 uitgereikt in Enschede en is met name gericht op de tekstschrijvers. De landelijke award is een initiatief van het Wilminktheater, dat ermee aandacht wil vestigen op het Nederlandse kinderlied. Geen vreemde combinatie: naamgever Willem Wilmink schreef er velen.

Jurrian van Dongen is de recordhouder door twee jaar op rij de prijs in de wacht te slepen. Ook dit jaar wist hij zich in de kijker te spelen. Dit zijn alle genomineerden op een rij.

Andersom - Steven Wouterlood

Andersom van Steven Wouterlood wordt gezongen door Desi van Doeveren en Jeske van der Staak, met Fons Merkies als arrangeur. Andersom is een lied tussen een konijn en een krokodil. “Soms is het verlangen groot om iets of iemand anders te zijn. In dit lied wordt die wens heel zoet neergezet”, aldus de vakjury.

Je weet dat je wat mist - Jurrian van Dongen

Je weet dat je wat mist van Jurrian van Dongen wordt uitgevoerd door Jesse Mensah. De vakjury: “Jurrian won al twee keer eerder de Willem Wilminkprijs (2022 & 2023) en dit jaar is hij weer genomineerd. Kunnen we nog om hem heen? Voorlopig niet. Met het lied Je weet dat je wat mist, kruipt hij weer moeiteloos onder je huid om alle haren op je arm rechtop te zetten.”

Pittig - Gerson Main, Daan Faber, Diorno ‘Dio' Braaf en Marnix Dorrestein

Pittig van Gerson Main, Daan Faber, Diorno ‘Dio' Braaf en Marnix Dorrestein is een compositie van Marnix Dorrestein, Daan Faber en Azim Inami en uitgevoerd door Dio. In dit lied werd de vakjury verrast door zowel de tekst als de muziek. “Een ‘funky’ lied over de smaak pittig. Lekker vertolkt door Dio en smaakvol genoeg in combinatie met de muziek.”

Verschillende prijzen

Vorig jaar won Jurrian van Dongen met het lied Een soort van. De publieksprijs werd toen binnengesleept door Groenteman Gijs (Radio-dj Rob Janssen) met zijn nummer Groente of Fruit.

Marie Mae van Zuilen en Jurrian van Dongen Willem Wilminkprijs 2023 door Annemarie Kok
Lees ook
‘Een soort van’ wint Willem Wilminkprijs voor beste kinderlied 2023

Ook in 2024 is er zowel een jury- als publieksprijs te verdelen. Daarnaast doet een nieuwe award zijn intrede: de Willem Wilmink Junior Award. Deze prijs is voor jonge liedtekstschrijvers in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. De winnaar daarvan wordt ook op 15 april bekendgemaakt, de bijbehorende prijs wordt op 5 mei in het Muziekcentrum uitgereikt tijdens het vrijheidsconcert.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.