Verkeer
Stuur appje
Zoek

Leerlingen in Losser voeren actie tegen pesten met de Toffe Perenboom

Toffe peer actie2
Beeld: Gemeente Losser

Basisschoolleerlingen van De Martinus en De Saller in Losser plantten vrijdag 5 april een perenboom op hun schoolplein. In deze boom kunnen de kinderen van de twee basisscholen kaartjes ophangen met complimentjes voor elkaar. Elk kaartje begint met: ‘Je bent een toffe peer omdat …’

Voorafgaand aan het planten van de bomen zijn de kinderen uit de leerlingenraad en het leerlingenpanel van de twee basisscholen de klassen rond geweest. Hier hebben zij aandacht gevraagd voor het thema pesten.

Iedereen een toffe peer

“We vinden dat iedereen een toffe peer is. We gaan ons ook allemaal naar elkaar toe gedragen als een toffe peer. Dus: elkaar helpen als dat nodig is, er voor elkaar zijn, samen dingen doen en het leuk hebben met elkaar. Daarbij hoort voor onze scholen een quote die we daarbij willen gebruiken: Wees een toffe peer, plezier komt dan meer!”, vertelden ze.

“Door hun eigen initiatief zorgen kinderen ervoor dat iedereen met plezier naar school kan gaan”

Inspiratie

Wethouder Marian Oosterbroek was ook aanwezig bij het planten van de boom. Ze is trots op de van deze basisscholen die dit initiatief tegen pesten hebben opgepakt. “De perenboom heeft een hele speciale betekenis. Hij laat zien dat kleine gebaren, zoals een complimentje, een grote impact kunnen hebben. Het feit dat de kinderen hier vandaag zelf zo actief bij betrokken zijn, betekent ontzettend veel. Door hun eigen initiatief zorgen ze ervoor dat iedereen met plezier naar school kan gaan. Ze creëren een plek waar pesten geen plaats heeft. Een mooie inspiratie voor ons allemaal.”

Toffe peer 1
Beeld: Gemeente Losser
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.