Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW speelt gelijk tegen DZC’68: vlakke wedstrijd met weinig spektakel

SVZW 005 980x653
Beeld: Henk Steen

Zomerse temperaturen op sportpark Het Lageveld te Wierden gistermiddag waar SVZW moest aantreden tegen de nummer twee in de competitie, DZC’68. Het werd een wedstrijd met weinig spektakel en zonder winnaar.

Scheidsrechter Eddy de Gier leidde deze partij in de eerste klasse H en zag twee aftastende opponenten, tot de 8e minuut, toen SVZW doelman Bram Muis aan een penalty ontsnapte en zowel Rutgers Ebbers en de staf van DZC geel ontvingen nadat ze het duidelijk niet eens waren met de beslissing van de scheids om de bal niet op de stip te leggen.

Foute passes

De wedstrijd kabbelde daarna voort zonder echte hoogtepunten en met vele foute passes. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Dus moest een doelpunt wel uit een dood moment ontstaan en dat kwam er in de 35e minuut toen Jurjan Mannes de vrije trap in de hoek plaatste en SVZW de 1-0 voorsprong te pakken had. DZC’68 probeerde het daarna wel, getuige het schot van Thomas Kleinlugtebeld dat rakelings voorlangs zeilde, maar tot scoren leidde het niet. Vlak voor rust nog een mooie aanval van de gastheren, resulterend in een corner waaruit Freek Grondman op de lat kopte. Ruststand 1-0.

Gelijkmaker

Na de thee schoot Freek Grondman drie minuten na de aftrap over en viel de gelijkmaker in de 53e minuut door Jasper Vonk, die daarmee zijn aantal op twaalf gescoorde doelpunten bracht. De vrije trap door Jurjan Mannes ging dit keer ruim over het Doetinchemse doel.

Vlakke wedstrijd

“Aan het spel veranderde verder weinig, het bleef een enigszins vlakke wedstrijd”, aldus Gerhard Nijmeijer van SVZW.
Het schot van SVZW door Jasper Groothuis ging eveneens over en de inzet aan de andere kant van Thomas Kleinlugtebeld werd gepakt door keeper Bram Muis.

Intussen werden de gasten uit Doetinchem wel wat sterker. De staf van de bezoekers had vandaag geen goede klik met de leidsman, want in 78e minuut werd opnieuw een gele kaart aan hen gepresenteerd vanwege commentaar.

Buitenspel

DZC scoorde even later dan toch maar deed dat vanuit buitenspelpositie, dus bleef het gelijk. DZC invaller Max van der Velpen had pech in de 84e minuut toen hij buitenkant paal mikte en even later kreeg hij nogmaals de kans, dit keer werd het een corner. Vlak voor tijd ontstond nog een opstootje dat nergens voor nodig was en bestraft werd door beide kemphanen, doelman Mike Thus van DZC en Jurjan Mannes van SVZW, de gele kaart voor te toveren. Eindstand 1-1.

SVZW speelt zaterdag 13 april tegen Hulzense Boys, aanvang 14.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.