Verkeer
Stuur appje
Zoek

Goedkope trein naar Berlijn loopt jaar vertraging op: Hengeloërs moeten geduld hebben

231204 station hengelo openbaar vervoer 1 TWENTE
Het spoorbedrijf GoVolta zou vanaf volgende maand voor een tientje een directe trein tussen Amsterdam en Berlijn gaan verzorgen, met stops in onder meer Hengelo en Deventer. Dit wordt nu pas vanaf 2025.
Beeld: 1twente

Het spoorbedrijf GoVolta zou vanaf volgende maand voor een tientje een directe trein tussen Amsterdam en Berlijn gaan verzorgen, met stops in onder meer Hengelo en Deventer. Maar dit plan van de prijsvechter heeft een jaar vertraging opgelopen vanwege onenigheid met een onderaannemer.

Dat meldt spoornieuwswebsite Treinreiziger.nl. Volgens de website kreeg het moederbedrijf van GoVolta onenigheid met de onderaannemer, die ervoor moet zorgen dat een treinmaatschappij met de juiste licentie de rails op kan. GoVolta wil deze licentie nu zelf gaan regelen en dat kost tijd. Nu richten de initiatiefnemers zich op een start in april volgend jaar.

Ryanair en EasyJet

De prijsvechter zegt dat de tickets voor de treinverbinding vanaf tien euro te koop zijn, maar daar kunnen allerlei kosten bij komen, zoals voor grote koffers en het reserveren van een plekje. Het is een concept dat het bedrijf gekopieerd heeft van lowbudgetvliegmaatschappijen zoals Ryanair en EasyJet.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.