Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Schouwburg Hengelo legt de rode loper uit voor jongeren tot en met zestien jaar: entreekaartjes gratis

240409 schouwburg hengelo 1 TWENTE
Schouwburg Hengelo verlaagt de drempel voor jonge theaterbezoekers.
Beeld: 1twente

Schouwburg Hengelo gaat met ingang van het nieuwe seizoen jeugd van 16 jaar en jonger gratis entree geven. Kinderen en jongeren tot die leeftijd zijn dan welkom bij alle jeugd-, familie- en dansvoorstellingen zonder dat ze hoeven te betalen. Voorwaarde is wel dat er altijd minimaal één betalende volwassene mee gaat als begeleiding.

Door jeugd gratis toegang te geven wil Schouwburg Hengelo de drempel verlagen voor gezinnen om voorstellingen te bezoeken. Schouwburg Hengelo treedt hiermee in de voetsporen van theater De Maaspoort in Venlo, waar dit concept is bedacht en de afgelopen twee jaar met veel succes is toegepast.

“Theater is meer dan entertainment. Het biedt de kans om nieuwe perspectieven te verkennen, je in te leven in andere mensen en verhalen.”

Directeur Raoul Boer legt uit waarom zijn schouwburg deze stap zet: “Theater is meer dan entertainment. Het biedt de kans om nieuwe perspectieven te verkennen, je in te leven in andere mensen en verhalen, en sociale en emotionele vaardigheden verder te ontwikkelen. Door jeugdtheatervoorstellingen gratis aan te bieden, maken we deze waardevolle ervaring nog toegankelijker voor alle kinderen en jongeren in ons verzorgingsgebied.”

Vrienden van Schouwburg Hengelo

Het Hengelose initiatief wordt het komende seizoen gefinancierd uit de bijdragen van de Vrienden van Schouwburg Hengelo. Deze 'Vrienden' zijn particulieren die de schouwburg ondersteunen met een jaarlijkse bijdrage van 29,50 en hiermee onder meer voorrang hebben bij het reserveren van kaarten.

Proef

Volgens Boer moet het komende jaar gezien worden als een pilot: "De betalende volwassenen die met de kinderen en jongeren meekomen, maken ongetwijfeld een deel van het verlies goed. Maar we zullen die bijdrage van de 'Vrienden' ook zeker nodig hebben om dit mogelijk te maken. Aan het eind van het komende seizoen moeten we dan bepalen of we deze proef voortzetten."

icon_main_info_white_glyph

Meer jeugdvoorstellingen dan ooit

In het verlengde van de actie is het aantal jeugdvoorstellingen komend seizoen groter dan voorheen: er is keuze uit 35 verschillende titels, in totaal 50 voorstellingen. Op woensdag 10 april start de kaartverkoop voor één van die voorstellingen: Shrek de Musical. Die is te zien in Hengelo op 12 en 13 april 2025. De andere voorstellingen gaan op donderdag 16 mei in de verkoop.

De compensatie zal niet moeten komen van een drankje na afloop, legt Boer uit: "Het eerste drankje zit altijd bij het kaartje in en het is niet waarschijnlijk dat een gezin na bijvoorbeeld een lange werk- of schooldag nog een tweede of derde drankje bestelt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.