Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bouwteam van start voor toekomstbestendig schoolgebouw en dorpshuis in Beuningen

Bouwteam
Staand: Marco Klein Poelhuis, André Vennegoor, Rick Keus, Frank Nijhuis, Jan Engels, Gerrit Brouwer, Joost van der Aa, Dennis Masselink, Marcel Mekelenkamp, René Grote Beverborg, Huib Eshuis, Jan Wienk, Hans Boes. Gehurkt: Huub Plegt, Ramon Postma, Peter Hoomoedt.
Beeld: Gemeente Losser

Het team dat het ontwerp en de bouw realiseert van de Mariaschool en het dorpshuis in Beuningen start deze maand met de voorbereidingen. Dit jaar worden de ontwerpen gemaakt, de vergunningen aangevraagd en wordt de bouw voorbereid en gestart.

Gemeente Losser en Stichting KONOT hebben, samen met vrijwilligers van Stichting Dorpshuis, een verkenning gedaan naar de gezamenlijke ambities en doelstellingen voor de nieuwbouw. Deze zijn samengevoegd met de functionele eisen waaraan een school en dorpshuis moeten voldoen. Vervolgens zijn gemeente Losser, Stichting KONOT en Stichting Dorpshuis op zoek gegaan naar een bouwteampartner. Dit bouwteam gaat het ontwerp uitwerken én realiseren.

Het bouwteam

Het bouwteam wordt gevormd door medewerkers van Installatiebedrijf Vennegoor uit Weerselo, BCT Architecten uit Enschede, Bouwbedrijf Van der Aa uit Tilligte en Omgekeerd Bouwen uit Tubbergen, de gemeente Losser en Stichting KONOT.

“Aansluitend aan de bouw richten we de openbare ruimte, grenzend aan het plangebied, opnieuw in”

Meerdere functies

De samenstelling van het bouwteam is een belangrijke stap in de realisatie van de nieuwbouw. Wethouder Jan Engels: “De nieuwbouw in Beuningen krijgt meerdere functies. Het biedt plaats aan een basisschool, het dorpshuis, een gymzaal en eventueel aan commerciële activiteiten. Zo wordt de nieuwbouw het kloppende hart van het dorp, waar de Beuningers zich thuis voelen en jong en oud elkaar ontmoeten. Aansluitend aan de bouw richten we de openbare ruimte, grenzend aan het plangebied, opnieuw in. De basis hiervoor is de Ontwerpvisie Beuningen.”

Mooie ambities

Namens stichting KONOT spreekt bestuurder Frank Nijhuis zijn waardering uit over de voortvarendheid waarin deze plannen tot stand zijn gekomen: “Een fijne samenwerking tussen de betrokken partijen. Resulterend in mooie ambities, passend in deze tijd, waar wij als onderwijs graag onderdeel van uitmaken.”

Duurzaam en functioneel

Het college van Losser heeft zich ten doel gesteld om de nieuwbouw zo energieneutraal, circulair, duurzaam en toekomstbestendig als mogelijk te realiseren. Toekomstbestendig wordt het gebouw doordat het eenvoudig een andere functie kan aannemen, als daar aanleiding toe is. Bij een eventuele sloop in de toekomst kunnen de materialen makkelijk worden gedemonteerd.

Audiofragment
Bouwteam voor nieuwbouw school en dorpshuis Beuningen van start | Jan Engels
Het team dat het ontwerp en de bouw realiseert van de Mariaschool en het dorpshuis in Beuningen start deze maand met de voorbereidingen. Dit jaar worden de ontwerpen gemaakt, de vergunningen aangevraagd en wordt de bouw voorbereid en gestart.

Oplevering eind 2025

In april gaat het bouwteam van start. In 2024 worden de ontwerpen gemaakt, de vergunningen aangevraagd en de bouw voorbereid en gestart. Het grootste deel van de bouwwerkzaamheden vindt plaats in 2025. De beoogde oplevering van het gebouw staat eind 2025 gepland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.