Verkeer
Stuur appje
Zoek

Belangen zijn groot bij voetbalderby tussen Hulzense Boys en SVZW Wierden

SVZW Hulzense Boys 01
Beeld: Henk Steen

SVZW Wierden speelt zaterdag 13 april de derby in de eerste klasse H tegen Hulzense Boys. “Altijd een mooie wedstrijd”, weet Gerrit Koers van SVZW. “De belangen zijn groot deze keer: beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken.”

Hulzense Boys staat na de wedstrijden van afgelopen weekend op de negende plaats op de ranglijst. Op die plek wil je niet eindigen, want de nummers 9 tot en met 11 komen in de nacompetitie om handhaving terecht. Voor de ploeg uit Hulsen zijn er nog alle kansen om te stijgen in de competitie, maar dan moeten er wel punten worden gepakt in de laatste wedstrijden van dit seizoen.

Enorm spannend onderaan ranglijst

Onderin de ranglijst is het enorm spannend. De nummers 12 en 13 degraderen direct. Voor de nummers 9 tot en met 11 rest nacompetitie om handhaving. Koers: “Als je op dit moment naar de ranglijst kijkt, kunnen nog 7 ploegen op die plekken terecht komen. Deze ploegen kunnen zich dus niet veroorloven om rustig aan te doen in de laatste wedstrijden. Dat is een mooi gegeven voor alle volgers van de eerste klasse H. Spanning en sensatie verzekerd."

18 november 2023...

“Hulzense Boys zal graag terug denken aan 18 november 2023, want toen de ploeg in Wierden tegen SVZW. Binnen 30 minuten namen de Boys toen een 0-3, voorsprong, die ze ook niet meer weggaven”, aldus Koers. Bij winst komt Hulzense Boys in punten aantal gelijk met SVZW. Wel heeft de thuisclub een wedstrijd meer gespeeld. Hulzense Boys weet het belang van deze wedstrijd en zal zeker voor de overwinning gaan.

SVZW Hulzense Boys 02 bewerkt
Aron Pouls in het shirt van Hulzense Boys tijdens de wedstrijd SVZW-Hulzense Boys.
Beeld: Henk Steen

Overstap Aron Pouls

Ook nu is het weer een bijzondere wedstrijd voor Aron Pouls. Want hij maakt na afloop van dit seizoen de overstap van Hulzense Boys naar SVZW. Weer terug op het vertrouwde nest in Wierden.

“In een derby spelen vaak ook andere zaken mee. Verliezen van de buren wil niemand”

Nacompetitie

SVZW keek lange tijd naar boven op de ranglijst. WHC is niet meer in te halen, maar in de top eindigen dat moest toch wel lukken was de gedachte. “Door de behaalde resultaten moet SVZW nu naar beneden kijken want anders kom je zo in de nacompetitie om handhaving terecht. Het is niet zo dat SVZW veel nederlagen heeft geleden, maar veel gelijke spelen levert telkens maar 1 punt op. Een overwinning levert steeds 3 punten op en dat telt harder aan.”

Gemotiveerde tegenstander

SVZW kan er vanuit gaan dat ze een gemotiveerde tegenstander gaat ontmoeten. “In een derby spelen vaak ook andere zaken mee. Verliezen van de buren wil niemand”, benadrukt Koers. “Het gaat vast een spannende wedstrijd worden, waarbij er vanuit SVZW opzicht op gerekend wordt dat de drie punten meegaan naar Wierden.”

Aanvang wedstrijd

De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Smidserve in Hulsen. Scheidsrechter De Jong is aangesteld om deze wedstrijd in goede banen te leiden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.