Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Huis van Verhalen begint sociaal restaurant in Enschedees wijkcentrum Prismare

Het Huis van Verhalen in Enschede breidt de activiteiten uit. Momenteel zijn de vrijwilligers druk bezig een sociaal restaurant op te richten in Prismare. Zij krijgen de beschikking over het voormalig restaurant in het gemeenschapshuis aan de Roomweg.

Het café moet in juni open gaan. In eerste instantie wordt koffie met wortelcake opgediend, maar uiteindelijk willen de vrijwilligers complete lunches verzorgen. Ze beginnen met het bedienen van de mensen die werken in Prismare, daarna moet de hele wijk er terecht kunnen.

Buurthuis 2.0

Het Huis van Verhalen is ooit opgericht om verhalen over de Vuurwerkramp met elkaar te delen. Dat luisterend oor bieden ze nog steeds, maar de organisatie wil meer. “We willen een Buurthuis 2.0 zijn, er echt zijn voor de inwoners van Roombeek", vertelt initiatiefneemster Hadassa Meijer.

Lees verder onder de afbeelding.


Restaurant prismare
Beeld: Prismare

Al vanaf 2013 organiseert Het Huis van Verhalen elke maandagavond een buurtmaaltijd voor een goedkope prijs in het restaurant van Prismare. Naast deze wekelijkse avond ligt het restaurant al jaren stil. Directeur van de Woonplaats, die het pand aan de Roomweg beheert, heeft het Huis van Verhalen gevraagd of zij niet het hele restaurant wilden bestieren. "We hebben er natuurlijk even over nagedacht, maar als snel zei het bestuur volmondig ja."

Sociaal restaurant

De organisatie opent nu dus een sociaal restaurant. Maar wat is dat eigenlijk? “Het heeft twee kanten. Aan de ene kant willen we onze medewerkers de kans bieden om te ontdekken waar hun talenten liggen. Aan de andere kant willen we de ontmoeting stimuleren tussen mensen. Dat willen we doen door bijvoorbeeld korting geven aan groepen die repeteren in Prismare, we hebben een stamtafel én we zetten gastvrouwen in die een praatje maken met je. Zo loopt er niemand zomaar aan je voorbij.”

Lees verder onder de afbeelding.


Huis van verhalen 768x429
Beeld: Huis van Verhalen

Ondertussen is Hadassa al bezig met een vervolg. "Uiteindelijk willen we ook een mantelzorgcafé beginnen, samen met Liberein. Één avond in de week, met een leuke bingo. We willen een laagdrempelige ontmoetingsplek zijn, ook voor mensen die het even niet kunnen betalen of die het moeilijk hebben. Het uiteindelijke doel is dat we een beetje naar elkaar omkijken, dat is waar we voor staan.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.