Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Weekend in Hengelo: Geschilderd levensgeluk, bokbier en een rommelmarkt in de Kasbah

Willemina Bakkenes Schilderij
Kunstliefhebbers kunnen zaterdag om 15.00 uur terecht bij de opening van de solo-expositie van beeldend kunstenaar Willemina Bakkenes.
Beeld: Willemina Bakkenes

Dit weekend is er weer genoeg te doen in Hengelo. Van bijzondere exposities tot een gezellige middag bokbier drinken met vrienden. Wij hebben de activiteiten van dit weekend op een rijtje gezet.

Rommelmarkt

Zit jij met veel overbodige spullen in huis? Reserveer dan een plekje op de rommelmarkt bij de Kasbahwinkeltjes op zaterdag 13 april van 10.00 tot 14.00 uur. Naast een rommelmarkt zijn de unieke winkeltjes van de Kasbah ook geopend. Deze zijn gevuld met zelfgemaakte artikelen, vintage spullen, sieraden, kaarten, handgemaakt textiel, tweedehands kleding en meer. Of je nu op zoek bent naar heerlijk verse honing of ambachtelijke jam, je vindt het allemaal in deze gezellige boetiekjes. De toegang is gratis.

'Vier het leven' met Willemina

Kunstliefhebbers kunnen zaterdag om 15.00 uur terecht bij de opening van de solo-expositie van beeldend kunstenaar Willemina Bakkenes. De schilderwerken van Bakkenes zijn abstract en symboliseren levensgeluk. De expositie wordt gehouden in De Möllerwerf en is te zien op 14, 19, 20 en 21 april van 14:00 tot 17:00 uur. Op de genoemde dagen is Willemina zelf aanwezig voor toelichting op haar werk. Toegang is gratis.

Bokbiermiddag

Bierliefhebbers kunnen zondagmiddag terecht bij de Lentebokbiermiddag van Bier- en Eetcafé ‘t Pleintje. Ouderwets gezellig met veel verschillende soorten bokbier en natuurlijk veel gezelligheid. Je bent 's middags welkom in het café en op het terras.

Rondleiding Schouwart

Kunstpodium SchouwArt in Schouwburg Hengelo is hét beeldendekunstpodium van Hengelo. Op zaterdag 13 april vindt er om 14.00 uur een rondleiding plaats waarbij de nu exposerende kunstenaars Marjolein Burbank, Saskia Griepink en Lambert Oostrum aanwezig zijn. De rondleiding is gratis, maar reserveren wordt geadviseerd. De exposities zijn verder elke woensdag, vrijdag en zaterdag gratis te bezichtigen van 12.00 tot 16.00 uur.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149
Livestream: https://www.1twente.nl/radio
Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/7qo58QJQokFemePSVAqZtG

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.