Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

25 parkeerplaatsen minder in centrum Hengelo door bouw horecawand

240321 Impressie horecawand Lange Wemen Hengelo Van Wonen
Zo komt de horecawand eruit te zien. Eind 2025 moet de bouw voltooid zijn.
Beeld: VanWonen

Vanaf maandag 15 april zullen bezoekers van de binnenstad hinder kunnen gaan ondervinden van de werkzaamheden die te maken hebben met de bouw van de horecawand aan het Burgemeester Jansenplein. Op die dag begint infrabedrijf Dusseldorp met de voorbereidende werkzaamheden. Negen parkeerplekken op parkeerterrein Kloosterhof komen dan tijdelijk te vervallen. Drie weken later vervallen nog eens zestien plekken.

Om de bouw te kunnen starten, wordt een aantal voorzieningen getroffen door Dusseldorp. Deze werkzaamheden nemen naar verwachting twee weken in beslag. Hiervoor wordt een deel van het parkeerterrein gebruikt.

Oranjekermis

Na de Oranjekermis start bouwer Trebbe op maandag 6 mei met de inrichting van de bouwplaats. Hierdoor komen nog eens 16 parkeerplaatsen en de elektrische laadpalen te vervallen. Verder worden de betaalautomaat en een deel van de parkeerplaatsen voor mindervaliden tijdelijk verplaatst.

240321 Impressie horecawand Lange Wemen Hengelo Van Wonen
Lees ook
Hengelose horecaondernemer Ten Brummelhuis koopt horecaplint Lange Wemen: 'Hier komen twee prachtige zaken'

Om de bouw van de Horecawand en de aan- en afvoer van bouwmaterialen veilig te laten verlopen, is er door gebiedsontwikkelaar VanWonen en bouwbedrijf Trebbe samen met gemeente Hengelo een bouwveiligheidsplan opgesteld. In dit plan is opgenomen hoe de bouwplaats wordt ingericht, hoe voetgangers en fietsers het winkelcentrum kunnen bereiken en hoe de aanrijroute voor bouwplaatsverkeer is. Op www.hengelo.nu is hierover binnenkort informatie te vinden.

icon_main_info_white_glyph

Lange Wemen

In hartje Hengelo verrijst, naast het stadhuis, een nieuw woon- en winkelgebied genaamd 'Lange Wemen'. Het oude winkelcentrum maakt plaats voor een nieuwe woonwijk, een nieuw winkelcentrum met appartementen, een horecaplein en ondergronds parkeren. De Horecawand maakt deel uit van deze gebiedsontwikkeling. In de Horecawand komen twee horecabedrijven. Op korte termijn wordt duidelijk welke dit zijn. Boven de horecazaken komen 39 energiezuinige huurappartementen, waarvan 31 sociale huurappartementen en 8 middenhuur appartementen. Ze worden verhuurd door Welbions. De verwachting is dat eind 2025 de boel wordt opgeleverd. Pas daarna wordt het gebied Lange Wemen verder ontwikkeld. De huidige parkeerplaats maakt dan plaats voor een ondergrondse parkeergarage met daarbovenop een nieuw winkelcentrum met appartementen. Na oplevering hiervan wordt het oude winkelcentrum gesloopt en ontstaat er ruimte voor een nieuwe woonwijk.

240412 kloosterhof kaart werk
Aan de zijde van het stadhuis zullen parkeerplaatsen komen te vervallen (de rode vlakken), onder meer om bouwverkeer toegang te geven tot de bouwplaats.
Beeld: gemeente hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.