Verkeer
Stuur appje
Zoek

Na ‘Halverwege’ stort Thijs Kemperink zich op het plat

Thijs Kemperink 01
Beeld: Stefan Schipper

Met nog twee voorstellingen te gaan in Bussum en Boxmeer heeft cabaretier Thijs Kemperink zijn landelijke show ‘Halverwege’ deze week laten vastleggen op video. De echt allerlaatste voorstellingen van dit programma speelt Thijs in het ‘plat’ op 12, 13 en 14 juni in Hof 88 in Almelo.

Ode aan regio in het plat

De drie voorstellingen in de streektaal in Hof 88 vormen de opmaat voor een nieuwe dialectvoorstelling die Kemperink komend theaterseizoen wil gaan spelen. Hij heeft al wel een idee voor een nieuw Nederlandstalig programma, maar dat moet even wachten. “Ik ga eerst m’n programma in de streektaal doen. Ik heb heel erg veel zin om in het plat een ode aan de regio te brengen.”

Stap gemaakt als persoon en artiest

Op het programma ‘Halverwege’ dat hij nu afsluit, kijkt Kemperink tevreden terug. “Met deze voorstelling heb ik als persoon en als artiest weer een stap gemaakt. Ik heb er hele goede reacties gehad.” In de voorstelling ‘behandelt’ Kemperink op zijn geheel eigen wijze het grote thema van de klimaat- en milieuproblematiek. Zijn vriend Rob, ‘die zich nooit laat opnaaien’, vormt de rode draad in het programma. “Ik zie dat de mensen toch wel een beetje van Rob zijn gaan houden.”

Muiters Thijs
Thijs Kemperink met Erwin Nyhoff als De Muiters
Beeld: rtv not

Toeren met ‘Muiters!’

De tour met ‘Halverwege’ mag dan zijn afgerond, het seizoen zit er voor Thijs Kemperink nog niet op. Voordat hij zich op z’n programma in de streektaal stort, gaat Thijs eerst nog een maandje toeren met zanger/gitarist Erwin Nyhoff met het programma ‘Muiters!’. En dan neemt hij ook nog aanstormend buuttalent op sleeptouw met de Buutacademie van museum De Pelgrim in Oldenzaal.

Audiofragment
De Week Van Thijs Kemperink 12 april 2024
Met Thijs de week bespreken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.