Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

FC Twente kan zondag goede zaken doen tegen zwalkend Ajax: 'Niet tevreden met een punt'

Met nog vijf wedstrijden te gaan, speelt FC Twente zondag om kwart voor vijf in de Johan Cruijff ArenA tegen het nog altijd tobbende Ajax. Kunnen de Tukkers de Amsterdammers nog verder het moeras induwen of weet Ajax de revanchegevoelens na de forse nederlaag (6-0) tegen Feyenoord om te zetten in goed voetbal en punten?

Joseph Oosting blijft zoals altijd realistisch: "Nu we op vijf wedstrijden voor het einde nog op plek 3 staan, gaan we natuurlijk vol voor die plek. Maar we moeten wel realistisch blijven. Die punten (FC Twente staat 8 punten voor op AZ, de nummer 4, red.) moeten we namelijk nog wel eerst pakken. Ook tegen Ajax (6e op 15 punten, red.) moeten we dus scherp en alert blijven."

Rode kaart

Afgelopen zaterdag was FC Twente in elk geval scherp en alert, zonder echt goed te spelen. De rode kaart die Fortuna-verdediger Guth tegen het eind van de eerste helft kreeg, kwam de Tukkers wel goed uit, geeft Oosting toe: "Zij verdedigden stug en wij speelden niet onze beste wedstrijd. Soms heb je echter het geluk een beetje nodig. Uiteindelijk was de overwinning wel dik verdiend, gezien de kansen die we bij elkaar voetbalden."

Heerenveen

Tegen Ajax rekent Oosting op dezelfde vorm als tegen sc Heerenveen. Toen werd er volgens de trainer ondanks het puntenverlies (3-3) goed gevoetbald. "Dat wil ik zondag ook in Amsterdam zien. Het zou raar zijn om te zeggen dat we voor een punt gaan. We willen natuurlijk winnen."

Boadu, Smal, Vlap en Hilgers

Dat zal dan moeten gebeuren zonder de nog altijd geblesseerde Myron Boadu. Achter de namen van Gijs Smal, Michel Vlap en Mees Hilgers staat nog een vraagteken. Oosting: "Zaterdag na de afsluitende training weten we wie er zondag inzetbaar zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.