Verkeer
Stuur appje
Zoek

CSI Twente Geesteren viert haar 50-jarig jubileum

CSIO20hoofdterrein
Een luchtfoto van de terreinen van het CSI Twente
Beeld: Digishots

CSI Twente viert haar 50-jarig jubileum, samenvallend met de toekenning van de landgoedstatus aan het Equestrian Park Erve Maathuis. Van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni opent het vernieuwde groenpark zijn poorten voor paardenliefhebbers uit binnen- en buitenland.

icon_main_info_white_glyph

De geschiedenis van CSI Twente gaat terug tot 1947, met jaarlijkse springconcoursen op de terreinen van Erve Maathuis. Het internationale karakter ontstond in 1975, met Henk Nooren en Funest als eerste winnaars. Sindsdien hebben legendarische ruiters zoals Hugo Simon, Jos Lansink, Thomas Fuchs en anderen deelgenomen, waardoor de 'wall of fame' indrukwekkend is gevuld.

Dit jaar biedt CSI Twente een gevarieerd programma met internationale springrubrieken op verschillende niveaus, met als hoogtepunt de Grote Prijs van Twente. Het concours is verplaatst naar een gunstige datum, drie weken later dan vorig jaar, om niet samen te vallen met het Duits kampioenschap. Bovendien fungeert het als kwalificatiewedstrijd voor het EK in 2025. De internationale rubrieken voor 5 en 6-jarige jonge springpaarden zijn op verzoek van de
ruiters ook aan het programma toegevoegd.

Naast de focus op topsport is er ruimte voor de breedtesport, met speciale dagen voor nationale rubrieken en ponywedstrijden. De sfeer wordt versterkt door feestavonden met live muziek, waaronder optredens van Falsch und Verrückt, PPM Band, Boney M Xperience en Theo en Juliët Oude Avenhuis. Het strodorp wordt een bruisende ontmoetingsplaats voor alle liefhebbers van paardensport en entertainment.

Emily Turkington Cornet Hippisch Twente
De Grote Prijs van Twente werd vorig jaar gewonnen door Emily Turkington met haar schimmelruin Cornet.
Beeld: Hippisch Twente
“Veel van onze huidige toppers hebben in Geesteren hun eerste internationale rondjes gereden”

Directeur Rob Maathuis: ”Ook dit jaar bieden we weer een aantrekkelijk en gevarieerd programma met internationale springrubrieken op verschillende niveaus waarmee topruiters uit binnen- en buitenland goed uit de voeten kunnen. Evenals talentvolle ruiters uit onze eigen regio. Veel van onze huidige toppers hebben in Geesteren hun eerste internationale rondjes gereden.”

Vrije toegang

Om dit jubileum tevieren is de toegang alle dagen gratis, met uitzondering van de overdekte tribune, feestavonden en parkeergelegenheid, waarvoor een vergoeding wordt gevraagd.

Audiofragment
CSI Twente in Geesteren wordt 50 | Rob Maathuis
Ter gelegenheid van haar 50-jarig jubileum pakt het CSI Twente van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni uit met een uitgebreid programma springen voor de top- én de breedtesport.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.