Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Eenmalig magazine WIJS wil ouder worden in Enschede leuker maken (ook als je nu nog jong bent)

Ouder worden: niemand ontkomt eraan, maar je kan het wel leuk maken. En hoe dat kan, moet het nieuwe magazine ‘WIJS Enschede’ in kaart brengen. De gemeenteraad van Enschede wil het thema vergrijzing aanpakken en is zodoende op het idee gekomen voor dit magazine. Het blad wordt geschreven door en voor de Enschedeërs en moet eind mei te verkrijgen krijgen.

Het initiatief is gestart toen de gemeenteraad bij 'probleemoplosser' Rob Dieleman aanklopte met de vraag of er een krant over het onderwerp kon komen. Dat werd het niet, maar al gauw kwam er een idee voor een eenmalig magazine. Journalist Ton Ouwehand was bereid om de rol van hoofdredacteur op zich te nemen. “Ik sprak af met Rob en vroeg: 'Wanneer beginnen we?'. Rob zei over drie dagen, dus daar zat ik dan”, lacht Ouwehand.

Grote opkomst

Toen eenmaal de eerste vergadering plaatshad bleek het concept al een groot succes. “Ik dacht dat er dertig man zou komen, maar het waren er dik tachtig”, zegt initiatiefnemer Rob Dieleman. Ouwehand: “Allerlei soorten mensen uit de samenleving deelden hun ideeën met ons.”

'Jongeren worden vanzelf oud'

Enschede is landelijk één van de eerste steden die zich inzet om de vergrijzing tegen te gaan. Het magazine is niet alleen bedoeld voor ouderen. “Ook jonge mensen hebben er voordeel aan. Ze worden vanzelf oud en worden mantelzorger en met dit blad heb je al wat handvatten.”

In WIJS moeten meerdere thema’s aan bod komen, zoals gezondheid, wonen of vrije tijd. “We hebben nog onderwerpen moeten schrappen omdat er te veel ideeën werden geopperd. Daarnaast hebben we ook veel makers gevonden die hun werk met ons wilden delen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.