Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Een maand lang stemmen op tien kandidaten voor de Enschedese Vrijwilligersprijs

Schermafbeelding 2024 04 15 131142
Beeld: M-Pact

Liefst tien genomineerden strijden deze maand om de Enschedese vrijwilligersprijs. Enschedeërs kunnen van 4 april tot en met 4 mei stemmen op de kandidaten voor de drie vrijwilligersprijzen 2024.

De prijzen worden op 7 juni op de Enschedese Vrijwilligersdag uitgereikt door de gemeente Enschede en M-Pact.

Buddy to Buddy Enschede

Nieuwkomers doen één op één met een vrijwilliger activiteiten om elkaars cultuur te leren kennen om zo met behoud van eigenwaarde integreren makkelijker te maken.

Budo Schutterveld

Een grote vereniging die naast de eigen sportactiviteiten, ook belangeloos judoclinics organiseert voor kinderen zoals bij de noodopvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen.

Circus Tijdgeest

Sinds 1987 leren vrijwilligers circusdisciplines aan jongeren om ze laten bewegen en samen te werken met het doel hun zelfvertrouwen te vergroten.

De Dreamfactory

In de kringloopwinkel werken vrijwilligers samen met cliënten van Mediant Helmerzijde om hen een zinvolle dagbesteding te geven. De opbrengst wordt gebruikt om wensen van de cliënten uit te laten komen.

Kartrekkers van Eanske

Ruim zestig vrijwilligers zamelen met een kar één keer per maand levensmiddelen in. Dit doen ze in hun eigen straat . De inzameling is voor de Voedselbank Enschede/Haaksbergen.

Stichting Diaconaal Platform Enschede

Een samenwerkingsverband van alle kerken in Enschede waar vrijwilligers zich inzetten voor de armste mensen in Enschede. Ze helpen mensen bijvoorbeeld met formulieren en bij instanties.

Stichting Ingehaakt

Vrijwilligers haken en breien allerlei artikelen voor verkoop, zodat ze vanuit huis toch mee kunnen doen in de maatschappij. De stichting wil ook eenzaamheid tegengaan.

Stop Armoede 053

Vrijwilligers helpen mensen die moeilijk rondkomen en niet in aanmerking komen voor steun van de overheid. Dit doen ze onder andere met gedoneerde spullen, voedsel en noodpakketten.

Voedselbank Enschede/Haaksbergen

Ruim honderd vrijwilligers helpen wekelijks met het sorteren, verzamelen en uitdelen van voedselpakketten aan huishoudens die (tijdelijk) onvoldoende geld hebben om zelf een volledige maaltijd te verzorgen.

Voetbalclub v.v. Victoria '28

Ruim honderd vrijwilligers helpen wekelijks met het sorteren, verzamelen en uitdelen van voedselpakketten aan huishoudens die (tijdelijk) onvoldoende geld hebben om zelf een volledige maaltijd te verzorgen.

Stemmen

Via www.m-pact.nl kan worden gestemd. Ook kunnen Enschedeërs zich als vrijwilliger aanmelden voor de Vrijwilligersdag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.