Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wout Brama keert als 'manager in opleiding' terug bij FC Twente

20230523 Wout Brama Stopt Einde Seizoen Foto FC Twente Media
Beeld: FC Twente Media / Stef Heerink

Clubicoon Wout Brama keert terug bij zijn liefde FC Twente. De oud-middenvelder, die vorig jaar zijn voetbalcarrière bij de club afsloot, gaat als ‘manager in opleiding’ aan de slag binnen de voetbaltak van FC Twente.

Brama droeg maar liefst vijftien seizoenen het tenue van FC Twente en won met de Enschede club alle nationale prijzen die er te winnen zijn.

Individuele begeleiding

In zijn nieuwe rol gaat Brama de individuele begeleiding verzorgen van de spelers uit de FC Twente/Heracles Academie die reeds aan FC Twente verbonden zijn en talenten die al deel uitmaken van de eerste selectie. Daarnaast gaat Brama een ondersteunende rol vervullen voor het technisch management en wordt hij betrokken bij de scouting van FC Twente.

Rust nemen na afscheid

“Afgelopen maanden heb ik wat afstand van het voetbal genomen”, vertelt Brama. “Ik wilde wat rust nemen om te kijken hoe ik mijn tijd naast het veld in wilde gaan vullen. Voetbal is mijn passie en contact met de mensen bij FC Twente heb ik altijd gehouden. Het lag voor de hand om hier weer aan de slag te gaan en ik denk dat deze rol goed bij mij past. Afgelopen seizoenen heb ik op informele wijze voor jonge talenten al wat kunnen betekenen en dat gaat nu officieel worden."

Nieuwe energie

"In mijn rol wil ik naast de spelers staan en hen begeleiden en coachen gedurende hun eerste periode als profvoetballer. Ik wil samen met hen kijken wat zij nodig hebben of waar zij tegenaan lopen in hun persoonlijke ontwikkeling. Het geeft mij nieuwe energie om samen met een team van fijne en goede mensen te werken en FC Twente uiteindelijk verder te helpen.”

Status

Technisch directeur Arnold Bruggink is in zijn nopjes dat een clubman als Brama weer aan FC Twente verbonden is. “We zijn super blij dat Wout terugkeert bij FC Twente”, zegt hij. “Er zijn heel weinig voetballers die bij hun club zo’n status hebben als Wout. Als speler heeft hij zo’n beetje alles meegemaakt in zijn carrière en op een hoog niveau gespeeld. Het is heel mooi dat hij met al zijn ervaring deze rol gaat vervullen bij FC Twente."

"In de begeleiding van jonge talenten wordt steeds meer gevraagd en daarin heeft Wout afgelopen jaren al wat kunnen betekenen. We werken bij FC Twente graag met mensen die zich betrokken voelen bij de club en ook de verantwoordelijkheid willen pakken. Wout hoort bij FC Twente."

20230908 AFSCHEIDSWEDSTRIJD WOUT BRAMA ORANGE PICTURES
Lees ook
Feest der herkenning bij afscheidsavond vol verrassingen voor Wout Brama
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.