Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

FC Twente-aanwinst Van Hoorenbeeck Europa in als Tukker: 'Zet mij maar in Anfield'

Van de Belgische Pro League naar de grootste Europese stadions als FC Twente-speler. Het klinkt als een jongensboek, maar is het verhaal van verdediger Alec van Hoorenbeeck. De 25-jarige Belg kwam een jaar geleden op huurbasis over van KV Mechelen, maar is inmiddels overgenomen door FC Twente en gaat misschien wel met die club in de Champions League voetballen.

FC Twente staat met nog vier wedstrijden te gaan op een derde plek in de eredivisie. Een plek die aan het einde van de rit een ticket voor de derde voorronde van de Champions League oplevert. De afstand op AZ, met wie nog een onderlinge confrontatie in Alkmaar wacht, is vijf punten. Mocht Feyenoord de beker winnen, dan is FC Twente verzekerd van een plek in de groepsfase van de Europa League.

Twentse nuchterheid

Voor de Belgische verdediger is de stap naar FC Twente een goede geweest. “Nu ben ik officieel een Tukker en voel ik me meer en meer thuis”, aldus Van Hoorenbeeck. “Twentse mensen zijn hele lieve mensen. Ze zeggen hier ook dat ze nuchterder zijn dan bijvoorbeeld Amsterdammers. Dat merk ik wel en dat is ook heel fijn.”

Champions League

FC Twente heeft de Champions League in zicht, zelfs na de dreun die de ploeg bij Ajax kreeg. “De sfeer in de kleedkamer is momenteel rustig. We hebben de laatste wedstrijd dan wel verloren, maar we hebben alles in eigen hand.” Toch durft de verdediger wel te dromen bij de vraag wie hij wil tegenkomen mocht FC Twente Champions League gaan spelen. “Ik ben groot fan van Liverpool, dus zet mij maar in Anfield.”

Belangrijke rol

Van Hoorenbeeck kwam voor het laatst in december 90 minuten in actie voor FC Twente, maar zijn bijrol lijkt hem niet te deren. “Ik ken mijn plek en heb twee ijzersterke spelers voor me. Ik speel veel oefenduels, maar ik ben fit en klaar om te spelen”, zegt de vastberaden verdediger. “In mijn rol kan ik ook de jonge verdedigers veel bijbrengen.”

Van Hoorenbeeck FCT 20240417
Beeld: 1Twente

De verdediger speelde inmiddels in veertien wedstrijden voor de Tukkers, maar kijkt ernaar uit om volgend seizoen meer te spelen. Met een fiks aantal Europese wedstrijden in het vooruitzicht moet dat gaan lukken, verwacht hij: “Ik hoop volgend jaar in de roulatie meer gebruikt te worden, aangezien er ook meer wedstrijden bijkomen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.