Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW ontvangt zaterdag Achilles’12 uit Hengelo voor derby in Wierden

SVZW
Beeld: Henk Steen

Blijft SVZW thuis opnieuw ongeslagen? De Zwaluwen ontvangen zaterdag 20 april Achilles’12 uit Hengelo. De derby wordt gespeeld op sportpark ’t Lageveld in Wierden.

Achilles’12 en SVZW ontmoetten elkaar nog niet zo vaak voor een competitiewedstrijd. Vorig seizoen was de eerste maal. Achilles’12 maakte de overstap van het zondag naar het zaterdagvoetbal. En kon zodoende instromen in de eerste klasse H van de KNVB. Achilles’12 wil graag op dit niveau actief blijven.

Vorig seizoen lukte dat de club uit Hengelo. Vijfendertig punten uit 26 wedstrijden waren toen voldoende om in de eerste klasse te blijven. Achilles’12 werd daarmee negende op de ranglijst. Dit jaar moet Achilles’12 zorgen dat het hoger eindigt dan die negende plek, anders komt het elftal onder leiding van trainer Kenan Durmusoglu in de nacompetitie terecht.

In eigen hand

Achilles’12 heeft de situatie nog geheel in eigen hand. Afgelopen zaterdag deed de club goede zaken, door STEVO met 4-1 te verslaan. Met 30 punten uit 20 wedstrijden staat Achilles’12 nu zevende op de ranglijst. Bij winst in Wierden kan Achilles’12 stijgen naar de zesde plek.

SVZW op zesde plek

SVZW staat nu op die zesde plek ook met 30 punten, maar hierbij moet wel worden opgemerkt dat Achilles’12 al een wedstrijd meer heeft gespeeld. In de vorige wedstrijd tussen deze twee in Hengelo won SVZW met 1-2. Achilles’12 gaat proberen om te winnen in Wierden. Iets wat de club nog niet eerder is gelukt.

“Er zijn niet zoveel wedstrijden meer te spelen, dus beide ploegen kunnen zich geen puntverlies veroorloven”

Karakter

SVZW is al lange tijd ongeslagen op eigen veld. “Toch is dat niet een feit om hardop over te juichen. Er zitten namelijk nogal wat gelijke spelen tussen”, zegt Gerrit Koers van SVZW. Afgelopen zaterdag won SVZW in Hulsen met 2-4 van Hulzense Boys. SVZW weet dat in Hengelo werd gewonnen van Achilles’12. ‘SVZW wint op karakter in Hengelo’ was de kop boven het wedstrijdverslag van Gerhard Nijmeijer toentertijd. Koers: “Dat karakter zal ook in deze thuiswedstrijd weer nodig zijn. Achilles’12 is een stugge tegenstander die niet bijzonder veel doelpunten maakt, maar ook niet veel tegendoelpunten incasseert.”

Middenmoot

Bij deze derby gaat het erom welk team in de middenmoot blijft staan van de eerste klasse H. “Er zijn niet zoveel wedstrijden meer te spelen, dus beide ploegen kunnen zich geen puntverlies veroorloven”, aldus Koers.

Ongeslagen thuissituatie

Het is even afwachten welke spelers er allemaal beschikbaar zijn aan SVZW kant. Als er niet te veel afwezigen zijn, dan moet het mogelijk zijn om ook in deze wedstrijd de ongeslagen thuissituatie te verlengen.
De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Het Lageveld in Wierden. De aftrap is om 14.45 uur. Leidsman bij dit duel is scheidsrechter Van Kraay.

Spring Break

Na afloop van de wedstrijd is er de Spring Break in het clubhuis van SVZW. Het sein dat de meivakantie aanstaande is! Het muzikale amusement wordt gebracht door niemand anders dan DJ T&F en zanger Nick Brinkhuis!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.