Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vragen CDA Losser over asielzoekers aan de Foksweg in Denekamp

Kaartje omgeving azc
Beeld: rtvnot

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland heeft de gemeenteraad verzocht om goedkeuring te verlenen voor een nieuwe locatie voor een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Foksweg in Denekamp.

Deze nieuwe locatie zal plaats bieden aan 172 asielzoekers. Het voorstel staat op de agenda voor de komende maand, waar de gemeenteraad een besluit zal nemen over deze kwestie.

CDA Losser

De voorgestelde locatie bevindt zich nabij de gemeentegrens van de gemeente Losser. Het CDA Losser heeft hierover vragen gesteld, met name betreffende de betrokkenheid van het college van Losser bij dit voornemen. Het CDA wenst opheldering over de mate van bekendheid met de plannen en de mogelijke gevolgen die de komst van het AZC in Dinkelland kan hebben voor de reeds bestaande noodopvang van vluchtelingen in Hotel Restaurant Dinkeloord in Beuningen gelegen in de gemeente Losser.

Dit verzoek om goedkeuring voor de locatie van het nieuwe AZC komt te midden van een voortdurende discussie over de opvang van vluchtelingen in Nederland. Gemeenten staan voor de uitdaging om adequate en humane oplossingen te vinden voor het huisvesten van asielzoekers, terwijl ze ook rekening moeten houden met lokale belangen en zorgen van de gemeenschap.

Samenwerking Noordoost Twentse gemeenten

Ook wordt er door CDA Losser gevraagd op welke wijze er gecommuniceerd wordt met de nabijgelegen inwoners uit Beuningen over deze ontwikkelingen. Daarnaast wordt de vraag gesteld in hoeverre er nog samenwerking is met de andere drie NOT-gemeenten (Oldenzaal, Losser, en Tubbergen) over de opvang en verdeling van asielzoekers. Er wordt geopperd dat het verstandig zou kunnen zijn dat het college de samenwerking binnen het NOT-verband hervat of zelfs verder intensiveert, gezien de complexiteit van deze kwestie en de potentiële impact op de gehele regio

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.