Verkeer
Stuur appje
Zoek

AZC in Dinkelland mogelijk als opvang in gemeente Losser sluit

Kaartje omgeving azc
Beeld: rtvnot

Om te voldoen aan de wettelijke opgave volgens de asielspreidingswet, wil het gemeentebestuur van Dinkelland op een terrein aan de Foksweg in Denekamp een azc realiseren waar gedurende 10 jaar ten minste 172 asielzoekers kunnen worden opgevangen. Voorwaarde is – opmerkelijk genoeg – dat de geplande opvang in het vlakbij (op Lossers grondgebied!) gelegen Hotel Dinkeloord wordt gesloten.

Denekamp gemeente dinkelland
Lees ook
Vragen CDA Losser over asielzoekers aan de Foksweg in Denekamp

Geen belemmering festivalterrein

De beoogde locatie aan de Foksweg in Denekamp is op dit moment nog onbebouwd terrein, in eigendom van de gemeente Dinkelland. Het toekomstige azc zou direct grenzen aan het festival- en evenemententerrein van ’t Wubbenhof. De komst van het azc mag volgens het college geen belemmering vormen voor het houden van evenementen en festivals. Er worden ook geen beperkende maatregelen opgelegd aan de organisatoren van dergelijke evenementen vanwege de aanwezigheid van het azc.

Hotel Dinkeloord dicht

Belangrijke voorwaarde is verder dat de opvanglocatie in Dinkelland enkel in gebruik genomen kan worden als de tijdelijke opvanglocatie van de gemeente Losser in Hotel Dinkeloord is gesloten. Daarnaast mag er binnen een straal van 5 kilometer rondom de kern Denekamp geen tweede azc worden gevestigd, ongeacht of dit in een andere gemeente ligt.

Besluit gemeenteraad

De gemeenteraad besluit op dinsdag 28 mei over de voorgestelde locatie. Bij goedkeuring kan de verdere ontwikkeling van de locatie beginnen. Asielzoekers komen pas als de bouwwerkzaamheden zo ver zijn gevorderd dat de locatie geschikt is voor huisvesting. Hoe lang dat duurt is op dit moment nog niet duidelijk. Er zijn onder meer verschillende vergunningen nodig en er moeten voorzieningen voor bijvoorbeeld elektriciteit worden aangelegd. Meer informatie is te vinden op de website www.dinkelland.nl/asielzoekers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.