Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Twintigste editie Sander Boschker toernooi: Twentse Zorgcentra de zaal in met FC Twente-spelers

Voor de cliënten van de Twentse Zorgcentra was het een spannend dagje. De zorginstelling deed namelijk voor de twintigste keer mee met het Sander Boschker toernooi op het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo. Door het wisselvallige weer werd het toernooi in de zaal gehouden.

De cliënten namen het in een gemixt toernooi, spelers en inwoners van het zorghuis, op tegen elkaar. De lach was al snel gevonden op het toernooi. “Als je hier niet met een lach vandaan komt dan snap ik er ook niks meer van”, zegt een deelnemer

Belang

“Vanuit de Twentse Zorgcentra zijn wij al weken bezig met deze dag. En als het zover is dan zijn de bewoners helemaal in extase. Er werd vandaag op de groepen niet meer gewerkt”, aldus Luc Beld van stichting Goal. “Het gaat al weken alleen maar over: bij wie zit ik in het team en met wie kan ik op de foto”, lacht Rimke Wilmink van de Twentse Zorgcentra.

Sander Boschker tijdens Sander Boschkertoernooi 2024
Beeld: 1Twente

Knuffelgehalte

“Het zou altijd zo moeten zijn, maar dat is niet zo vanzelfsprekend”, zegt naamgever van het toernooi en oud-FC Twente doelman Sander Boschker. “Het knuffelgehalte is op dit soort dagen wel hoog. De knuffels zijn niet op een hand te tellen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.