Verkeer
Stuur appje
Zoek

Koninklijk lintje voor Losserse ‘scout van het eerste uur’ Cor Pit

De speciale receptie ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Scouting Teylersgroep Losser kreeg voor ‘lid van het eerste uur’ Cor Pit een bijzonder tintje. Waarnemend burgemeester Gerrit Jan Kok verraste hem zaterdagmiddag namelijk met de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Cor Pit heeft zich gedurende zijn lange loopbaan bij Scouting Teylersgroep Losser altijd belangeloos ingezet voor deze vereniging. Hij is met recht ‘lid van het eerste uur’ omdat hij zich als lid aanmeldde op de dag dat de vereniging werd opgericht. Als kleine jongen al besmet geraakt met het scoutingvirus, heeft Cor Pit zich in zijn lange loopbaan als leider van de verkenners, hopman en leider van de Rowans/Sherpa’s ingezet om de jeugd de scoutinggedachte bij te brengen: Normen en waarden, discipline en zelfstandigheid.

Onderscheiding Cor Pit
Waarnemend burgemeester Gerrit Jan Kok verraste ‘scout van het eerste uur’ Cor Pit met een koninklijke onderscheiding.
Beeld: Gemeente Losser

Vaardigheden overbrengen

Het overbrengen van vaardigheden en kundigheden van het buitenleven en overdragen van de visie en missie van Lord Baden Powell liggen hem volgens burgemeester Kok na aan het hart. “U wilt de jonge scouts iets meegeven en het overdragen ervan draagt ook bij aan uw eigen persoonlijke ontwikkeling.”

Verbinder en aanpakker

Burgemeester Kok noemde Cor Pit een ‘verbinder en aanpakker’, die die zich zowel op lokaal-maatschappelijk als op landelijk vlak heeft ingezet. Nadat Pit in 1999 het stokje overdroeg aan de volgende generatie, bleef hij actief als klusjesman, sponsorrelatie en gebouwcontroleur. Ook verzorgt hij sinds 1977 de collecteweek van het Jantje Betonfonds.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.