Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Alleen verkeer vanuit zuiden kan Diamantstraat Hengelo weer op, rest kruising en ‘opgedrukte’ fietstunnel blijven dicht

Afgesloten fietstunnel diamantstraat
De fietstunnel blijft voorlopig dicht.
Beeld: 1Twente

De afslag vanaf de Haaksbergerstraat / A35 naar de Diamantstraat in Hengelo is weer open, maar fietsers die de tunnel willen gebruiken moeten nog even geduld hebben. Een maand geleden ontstond er een zogenaamde ‘blow-out’ tijdens boorwerkzaamheden van het elektriciteitsbedrijf TenneT. De fietstunnel richting de Diamantstraat blijft voorlopig afgesloten, omdat deze door de blow-out is opgedrukt.

De gemeente Hengelo heeft vastgesteld dat de afslag vanaf de Haaksbergerstraat/A35 richting de Diamantstraat veilig genoeg is om weer te gebruiken en heeft deze zondagavond geopend voor het verkeer. De afslag vanaf de A35 naar het industrieterrein heeft ruim een maand dichtgezeten. De fietstunnel die onder de Diamantstraat doorloopt, blijft voorlopig nog dicht. Ook de oversteek vanaf de Platinastraat naar de Diamantstraat blijft afgesloten.

Opgedrukte tunnel

De schade aan de tunnelbak is ontstaan door een zogenaamde ‘blow-out’. Tijdens boorwerkzaamheden kwam het door TenneT gebruikte smeermiddel bentoniet ongecontroleerd naar de oppervlakte. Door het bentoniet is de fietstunnel omhoog gedrukt, waardoor er schade is ontstaan.

Afgesloten fietstunnel diamantstraat
Lees ook
'Blow-out' tijdens boorwerkzaamheden TenneT oorzaak van afsluiting afslag Diamantstraat in Hengelo

Tijdelijke oplossing

De gemeente zegt samen met de aannemer een tijdelijke oplossing te zoeken om de tunnel weer te openen en zal daarna kijken hoe het probleem definitief te verhelpen. “We weten nog niet op welke termijn dat is. We stellen de tunnel alleen open als het veilig is”, zegt een gemeentewoordvoerder.

240421 kruising diamantstraat
Vanaf het Hengelose centrum en de Platinastraat
Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.