Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ook meerdere raadsleden van de gemeente Tubbergen bedreigd vanwege komst azc Albergen

Landhotel20t20 Elshuys20in20 Albergen201
Beeld: Twente FM

Niet alleen hij zelf, maar ook meerdere raadsleden van de gemeente Tubbergen worden bedreigd vanwege de komst van het asielzoekerscentrum in Albergen. Dat zei burgemeester Anko Postma vanochtend op Radio Oost.

Statement fractievoorzitters

Nu maken verschillende fractievoorzitters van de gemeente Tubbergen een statement. Christel Luttikhuis (CDA), Stijn Hesselink (Keerpunt22), Alexander Plegt (Lokaal Sterk), Coen Eidhof (Gemeentebelangen/VVD) en Hans te Kolsté (PvdA) zeggen nagenoeg allemaal te maken hebben met intimidaties en bedreigingen. Die variëren van dreigbrieven tot een neppistool op een motorkap en bedekte intimidaties vanaf de publieke tribune tijdens raadsvergaderingen.

AirTag onder auto

Burgemeester Postma werd zelf ook doelwit van bedreigingen en intimidatie. Zo zou een man een AirTag onder zijn auto hebben geplaatst om in de gaten te houden waar de burgemeester stond of reed. De 48-jarige Albergenaar werd eind maart door de politie opgepakt. Hij is inmiddels weer op vrije voeten, maar het onderzoek tegen hem loopt nog.

‘Heel zorgelijk’

"Heel zorgelijk", zegt burgemeester Postma over de bedreigingen. "Het kost veel tijd en moeite om raadslid te zijn. Als dat zo onmogelijk wordt gemaakt, dan zijn we heel ver weg in dit land. Ook met het oog op de verkiezingen over twee jaar, vraag ik me af wie dit mooie en belangrijke werk nog wil doen."

Elshuys albergen
Lees ook
Eerste asielzoekers naar verwachting over 8 weken in azc Albergen
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.