Verkeer
Stuur appje
Zoek

VrijMiGoal Losser: Bedrijven ruilen kantoorpraat in voor ouderenbezoek

Vrijmigoal
Beeld: Gemeente Losser

De gemeente Losser introduceert samen met stichting Goal een nieuw initiatief genaamd VrijMiGoal. In plaats van de traditionele vrijdagmiddagborrel op kantoor, zullen bedrijven vanaf september vier keer per jaar lokale ouderen bezoeken die behoefte hebben aan meer sociaal contact. Deze bedrijven worden gekoppeld aan ouderen en nemen een VrijMiGoal-tas vol lekkernijen en gezelligheid mee.

Het brein achter dit initiatief, Paul Gelen, werd geïnspireerd tijdens de coronacrisis, toen het gebrek aan sociale interactie onder zelfstandig wonende ouderen schrijnend duidelijk werd. Dit leidde tot het idee van de VrijMiGoal, dat nu in gemeente Hof van Twente al 23 bedrijven en 40 ouderen heeft betrokken.

Wethouder Marian Oosterbroek ziet het als een win-win situatie: "Bedrijven krijgen de kans om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en tegelijkertijd wordt de eenzaamheid onder ouderen aangepakt". Ook Oosterbroek kijkt uit naar haar bezoek aan ouderen en hoopt op meer bedrijven die zich zullen aanmelden.

Audiofragment
Startsein ‘VrijMiGoal’ in Losser | Marian Oosterbroek
Veel bedrijven sluiten de week af door vrijdagmiddag met elkaar bij te kletsen en het weekend in te luiden. Vanaf september ruilen diverse bedrijven deze weekafsluiter op kantoor om voor de ‘VrijMiGoal’.

Het project heeft al vele mooie voorbeelden voortgebracht, zoals een ondernemer die een oudere man meenam naar de skybox van FC Twente. Het enthousiasme is groot, en de gemeente Losser roept dan ook op tot aanmeldingen van 'scouts' die ouderen kennen die van dit initiatief kunnen profiteren, evenals bedrijven die willen deelnemen.

Meedoen

Geinteresseerden die willen meewerken aan dit initiatief kunnen een mail sturen naar [email protected].

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.