Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Almelose burgemeester speldt 8 inwoners versierselen ridderorde op, daar blijft het niet bij

Groepsfoto Lintjesdag
De geridderde Almeloërs met in hun midden burgemeester Mirjam van 't Veld
Beeld: Björn van den Elst

Deze Almeloërs ontvingen vrijdag in het Stadhuis van Almelo een lintje. Burgemeester Mirjam van ’t Veld benoemde hen namens de Koning tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vervolgens stapte ze in de auto om nog een plaatsgenoot thuis te verrassen.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau zijn het echtpaar Dick van Harlingen en Susanne van Harlingen-Vriesema, Tjamme Kamst, Koos van Leeuwen, Farid Massoud en Coen Mulder. Ook het echtpaar Anneke van Vilsteren-Deterd en Tom van Vilsteren behoorden deze ochtend tot de gedecoreerden.

Coen Mulder

Coen Mulder is één van de gedecoreerden die breed bekend is onder de inwoners van Almelo. De fotograaf in de scootmobiel is met zijn camera vaak te vinden op plekken in de stad waar wat te doen is: "Van profronde tot Historisch Festival en de Sinterklaasintocht", noemde burgemeester Van 't Veld een paar voorbeelden. De chronisch zieke Mulder leverde 10 jaar geleden met zijn foto's een belangrijke bijdrage aan de promotie en het succes van de eerste stadsmusical Van Katoen en Nu. Van 't Veld: "Uw liefde voor Katoen en Nu bleef. En sinds lange tijd zet u zich actief als vrijwilliger in voor het Huis van Katoen en Nu. Binnen het Huis bent u van meerwaarde als spil in een radarwerk van vrijwilligers en bezoekers", aldus de burgemeester.

Coen Mulder
Geridderde Coen Mulder luistert beduusd toe als burgemeester Van 't Veld hem toespreekt
Beeld: Björn van den Elst

Twee echtparen

Met Dick en Susanne van Harlingen en Anneke en Tom van Vilsteren werden dit keer twee echtparen gedecoreerd. Het stel van Vilsteren vanwege haar verdienste voor onder meer de St. Jorisparochie en de basiliek in de binnenstad en voor het diaconale werk binnen het bisdom door Dick van Vilsteren. Beiden zetten zich bovendien in voor het jongerenwerk van de parochie in Almelo. De Van Harlingens kregen op hun beurt de versierselen opgespeld voor hun tomeloze inzet bij wijkgemeente NOACH van de protestantse kerk in Almelo. Zo verzorgde het echtpaar tijdens corona bijna 2 jaar lang wekelijks een dienst in de kerk, samen met predikant en een ambtsdrager. Het zorgde ervoor dat kerkgangers betrokken bleven bij de kerk.

De Oranjebitter in de raadzaal Almelo
Traditiegetrouw werd na het ceremonieel van lintjesregen Oranjebitter geserveerd
Beeld: Björn van den Elst
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.