Verkeer
Stuur appje
Zoek

Lintjesregen ‘druppelt’ ook in gemeente Tubbergen

Lintjesregen gemeente Tubbergen 2024
Beeld: Gemeente Tubbergen

In de gemeente Tubbergen werden deze vrijdagochtend vijf mensen verrast met de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van de Oranje Nassau.

Annie Rikhof-Busscher

Annie werd deze ochtend verrast met een koninklijke onderscheiding door haar tomeloze inzet in Geesteren én Langeveen. Met haar bijnaam ‘Wasdame’ bij VV Langeveen en VV Reutum zorgt ze ervoor dat de voetballers iedere wedstrijd verzorgd op het veld staan. Ook zorgt ze ervoor dat bewoners van het Geesterse zorgcomplex fit en vitaal blijven door haar vrijwilligerswerk bij de Wandel Woensdaggroep.

Ze is sinds 2017 verantwoordelijk voor de Mariakapel in Geesteren, waar ze zorgt voor bloemen (die ze tevens zelf samenstelt) en voor de verzorging van de kapel. Haar bloemschikkunsten limiteren zich niet tot alleen de Mariakapel, ook in de kerk verzorgt Annie de prachtige stukken voor de vieringen in de kerk.

Francien Tulk-Klaassen

‘Mevrouw Tulk-Klaassen ademt vrijwilligerswerk’, dat was één van de complimenten die de Albergerse Francien kreeg tijdens haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Als mantelzorger zet ze zich voortdurend in voor andere mensen en gaat ze al meer dan 25 jaar langs de deur voor Prinses Beatrix Spierfonds en het Epilepsiefonds. Francien doet al 45 jaar vrijwilligerswerk voor Albergen, waar ze begon in de toenmalige Sint Pancratiusparochie. En zo zet ze zich nog op talloze manieren meer in voor de samenleving.

Gilbert Leemhuis

Met de titel ‘De Ultieme Vrijwilliger’, werd Gilbert Leemhuis deze ochtend benoemd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau benoemd. Hij wordt getypeerd als duizendpoot die zich op meerdere manieren inzet voor de samenleving. Carnaval is een thema waar Gilbert zich veel mee bezig houdt. Zo is hij voorzitter, jeugdsik, jeugdprins en redacteur van het Bokk’nblad geweest. In 2023 was Gilbert zelfs prins carnaval van Albergen. Op zesjarige leeftijd begon Gilbert bij voetbalclub RKSV de Tukkers waar hij uitgegroeid is tot man van de club. Naast deze werkzaamheden zet hij zich nog op veel meer plekken in voor Albergen.

Johan Vleerkotte

We blijven nog even bij De Tukkers, want ook Johan Vleerkotte werd deze vrijdag verrast met een koninklijk lintje. Hij begon op 1 juni 1960 bij de voetbalclub. Sindsdien kennen Albergernaren hem onder andere als jeugdtrainer, jeugdleider én voorzitter van de club. Deze functie heeft hij twintig jaar met plezier uitgevoerd. Dit alles zorgde ervoor dat hij erelid werd van de club. Johan is ook betrokken bij de jachtcombinatie, zet zich in voor het onderhouden van het buitengebied en begraafplaats en is hij actief voor het carnaval.

Henk Linneman

Al meer dan veertig jaar zet Henk Linneman zich in als vrijwilliger voor Geesteren. Hiervoor werd ook hij deze ochtend ‘beloond’ met de onderscheiding Lid van de Orde van Oranje Nassau. Hij is al ruim veertig jaar actief bij voetbalclub RKVV STEVO waar hij onder andere leider van het eerste elftal is geweest en actief in het bestuur. Momenteel zit hij bij de technische commissie. Als praktische vrijwilliger onderhoudt hij met de schoffelploeg Erve Kampboer, waardoor het er altijd verzorgd uit ziet. Verder is hij al dertig jaar actief bij carnavalsvereniging de Papsleef’n en is hij regelmatig te vinden op De Eeshof waar hij een goede band heeft met de bewoners. Dagelijks is Henk te vinden bij de kerk, die hij opent en sluit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.