Verkeer
Stuur appje
Zoek

Burgemeester Gerrit Jan Kok reikt 7 lintjes uit in Losser

Lintjes Losser 2024
Lute Velders, Tonny Morsink, Peter Heerink, Nico Weda, Ans van Langen-Peters, Fenny Pasveer-Hubers, burgemeester Gerrit Jan Kok en Truus Snippert-Welman
Beeld: Gemeente Losser

Onder grote belangstelling van familie en bekenden werden vanochtend op vrijdag 26 april in ’t Lossers hoes zeven inwoners uit de gemeente Losser in het zonnetje gezet.Zes inwoners van de gemeente Losser werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau; Peter Heerink uit Losser werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontvingen uit handen van burgemeester Kok hun onderscheiding voor hun verdiensten als vrijwilliger.

Alle gedecoreerden werden met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt en waren blij verrast toen bleek dat deze dag om hen draait. Burgemeester Kok sprak met lovende woorden de koninklijke waardering uit aan iedere gedecoreerde afzonderlijk. Daarbij werd de nadruk gelegd op het belang van vrijwilligerswerk in de Losserse gemeenschap.

Tonny Morsink

Tonny Morsink uit De Lutte viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als weerman van De Lutte. Sinds 2016 heeft hij een 24-uurs online weerstation met al meer dan 158.200 bezoekers.
Tonny vervulde van 1976 tot 2018 veel taken en functies bij de handbal- en voetbalvereniging van SV DE Lutte. Hij is vrijwilliger bij IJsclub De Lutte als onderhoudsmedewerker van de baan, secretaris en ledenadministrateur.
Als lid van Wielerclub De Lutte organiseert hij al ruim 20 jaar in september het fietsweekend Limburg voor deelname aan de Mergelheuvelland Tweedaagse en onderhoudt mede de MTB-singletrack.
Sinds 2015 is Tonny gids bij Toerist Info De Lutte-Losser en bestuurslid van de Historische vereniging De Dree Marken.

Ans van Langen-Peters

Ans van Langen-Peters uit De Lutte was klaar-over in De Lutte, maakte jarenlang deel uit van de ouderraad van de Windroos en was actief als secretaresse van de ondernemingsraad bij de Zorgfederatie Oldenzaal.
Ans is actief voor de geloofsgemeenschap van de Plechelmus-parochie en het overkoepelende parochiebestuur Lumen Christi.
Ze is ook actief bij vrouwenvereniging Zij-Actief, sinds 2008 als bestuurslid.

Luite Velders

Luite Velders uit Losser zette zich jarenlang in voor de openbare orde en veiligheid als brandweervrijwilliger. Luite begon in 1972 bij de brandweer in Zaandam, en meldde zich na zijn verhuizing in 1985 in Losser bij de brandweerkazerne en is daar nu de drijvende kracht achter tal van activiteiten voor de collega’s van Brandweer Losser. Of het nu gaat om de activiteiten op Koningsdag, het Sinterklaasfeest, de zomerse barbecue of de fietstocht en de nieuwjaarsreceptie.

Fenny Pasveer-Hubers

Fenny Pasveer-Hubers uit Losser zorgde van 1989 tot 2015, tijdens haar baan als leerkracht en later als directeur van de Meester Snel School in Losser, voor veel vernieuwing. Daarnaast leidde ze op school de blokfluitgroep en het schoolorkest. Ze was vrijwilliger bij het ECOK Concertkoor in Enschede, onder andere als penningmeester en voorzitter.
Ook bij de bibliotheek was Fenny van 2014 tot 2019 actief als vrijwilliger. Ze was coördinator van de VoorleesExpress, organiseerde voorleesbijeenkomsten en legde gezinsbezoeken af.
Sinds 2015 is ze verricht ze veel hand- en spandiensten bij de Tourist Info, zowel in De Lutte als in Losser.
Daarnaast zet ze zich in voor de Kerkenraad van de Prostestante Gemeente Losser. Eerst als eerste secretaris van het college van kerkrentmeesters, daarna als scriba.

Peter Heerink, Ridder

Peter Heerink uit Losser was in zijn werkzame leven luitenant-kolonel bij de genie. In 2013 meldde hij zich aan als vrijwilliger bij de Historische Kring Losser en richtte een werkgroep op om alle archieffoto’s te beschrijven, zette een website op over genealogie en nam de website van de Historische Kring Losser onder handen.
Peter was als vrijwilliger betrokken bij het digitaliseren van het fotoarchief van de Twentsche Courant Tubantia. Hij werd projectleider van Fotoarchief Twente en er werd een start gemaakt met een werkgroep van 50 vrijwilligers.
Sinds 2017 is hij lid van de Studiekring Historische Cartografie, onderdeel van de Vereniging Oudheidkamer Twente in Enschede. Op verzoek van het bestuur deed u onderzoek naar de dataopslag, waar momenteel aan gewerkt wordt.

Truus Snippert-Welman

Al jarenlang zet Truus Snippert-Welman uit Losser zich als vrijwilliger in binnen verschillende organisaties.
Al zo’n 34 jaar is ze vrijwilliger bij de Geloofsgemeenschap Katholiek Losser, een onderdeel van de Parochie Maria Vlucht. Ze is inzetbaar bij meerdere activiteiten.
Niet alleen de kerk kan altijd rekenen op haar steun en inzet. Truus is al ruim een kwart vrijwilliger voor Zorggroep Sint Maarten en helpt onder andere wekelijks bij het eettafel project in woonzorgcentrum Oldenhove.

Nico Weda

Nico Weda zet zich al jarenlang intensief in voor het verenigingsleven in De Lutte. Zo was hij 18 jaar penningmeester van SV De Lutte en wist het aantal sponsoren flink uit te breiden. Hij organiseerde al ruim een kwart eeuw de jaarlijkse trainingskampen van verschillende topclubs. Bekende clubs als Ajax, AZ, FC Porto, maar ook Zamalek uit Egypte en het nationale team van Japan kwamen naar De Lutte en houdt zich daarnaast bezig met het beheer en het onderhoud van het park.
Nico was betrokken bij de Jeu de boulesvereniging Dorp De Lutte.
Hij was één van de voormannen van het eerste uur bij de bouw van de multifunctionele ruimte Greune Ster naast Erve Boerrigter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.