Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jonge talenten en topmusici verenigd tijdens Stift Musical Encounters in Weerselo

Stiftfestival Meste Photography 1
Beeld: Stiftfestival Meste Photography

Het Stift in Weerselo zal van 29 april tot en met 5 mei het toneel zijn van een bijzonder muzikaal spektakel: de Stift Musical Encounters. Ruim 25 jonge getalenteerde musici zullen samenkomen onder begeleiding van zeven gerenommeerde meesters, waaronder violist Daniel Rowland, celliste Maja Bogdanovic en pianiste Natacha Kudritskaya.

Deze week is niet alleen een ontmoeting van verschillende generaties muzikanten, maar ook een kans voor het publiek om kamermuziek van een hoog niveau te ervaren.

De Stift Musical Encounters bieden een intensief programma van repetities, individuele lessen en workshops voor de jonge deelnemers. Maar het hoogtepunt ligt in de reeks spannende Lenteconcerten, waarbij de jonge talenten zij aan zij optreden met de ervaren meesters.

Het openingsconcert op 30 april en het daaropvolgende concert op 2 mei zullen volledig worden verzorgd door de meesters zelf, maar tijdens de overige concerten zullen ze samen met de jongeren het podium delen.

Concerten

De concerten vinden plaats in de historische Stiftskerk in Weerselo. Op zaterdagmiddag 4 mei zullen de musici ook een bijdrage leveren aan een herdenkingsmoment in de Grote Kerk in Enschede, gevolgd door een avondconcert in de Stiftskerk.

Naast de reguliere concerten is er ook een speciale jongerenactie, waarbij jongeren tot en met 23 jaar gratis toegang hebben tot de concerten van de Stift Musical Encounters. Deze actie is bedoeld om ook jongeren te laten kennismaken met de wereld van klassieke muziek en de bevlogenheid van deze jonge talenten te delen.

“Harmonieuze symfonie van muzikale creativiteit”

Leontine Zantinge: "De Stift Musical Encounters markeren tevens het begin van het 20-jarige jubileum van het Stiftfestival, waarbij talentontwikkeling altijd een centrale rol heeft gespeeld. Het belooft een viering te worden van passie, enthousiasme en virtuositeit, waarbij jong en ervaren samenkomen in een harmonieuze symfonie van muzikale creativiteit."

Audiofragment
Stift Musical Encounters in Twente | Leontine Zantinge
Van 29 april tot en met 5 mei 2024 strijken ruim 25 getalenteerde jonge musici neer in het prachtige Twente. Onder leiding van zeven gerenommeerde masters van het stiftfestival, waaronder violist Daniel Rowland, celliste Maja Bogdanovic en pianiste Natacha Kudritskaya zijn er repetities, een-op-een lessen en workshops.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.