Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kinderen in Oldenzaal en Losser leren alles over bloemen en bijen

Bloemen en bijen 1
Wethouder Evelien Zinkweg hielp de leerlingen van basisschool De Maten in Oldenzaal een handje bij het harken en inzaaien.
Beeld: De Groene Loper

Ter gelegenheid van de Dag van de Aarde, vorige week, hebben leerlingen van verschillende scholen in Oldenzaal en Losser inheemse bloemen ingezaaid. Niet alleen om de omgeving van de school wat op te fleuren, maar ook om te ontdekken hoe belangrijk bloemen en bijen zijn voor het ecosysteem.

Les van echte imker

De kinderen hadden eerder in de week al de eerste les gehad van een echte imker, die hen alles leerde over wilde bijen, andere insecten en de bestuiving. Bij basisschool De Maten in Oldenzaal was wethouder Evelien Zinkweg aanwezig om als een volleerd tuinvrouw de kinderen een handje te helpen bij het harken en inzaaien.

Initiatief Groene Loper

Het ging hier om een initiatief van de gemeente in samenwerking met de Groene Loper en lokale ‘groene’ verenigingen, zoals de Imkervereniging Oldenzaal en IVN Losser-Oldenzaal. Niet alleen scholen werden met dit initiatief in de gelegenheid gesteld hun omgeving op te fleuren, ook inwoners van Losser en Oldenzaal konden inheems bloemzaad aanvragen via de Groene Loper om hun eigen tuinen of buurt te verrijken.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.