Verkeer
Stuur appje
Zoek

Van afvalbrengpunt naar een kringloopplein in Losser

Lossers Hoes
Beeld: Leon de Man

Het gemeentebestuur van Losser wil het huidige afvalbrengpunt omvormen tot een innovatief kringloopplein. Deze ambitieuze stap komt voort uit de noodzaak om het verouderde afvalbrengpunt aan de Ravenhorsterweg te moderniseren en aan te passen aan de huidige wetgeving. Na jarenlange dienst zonder structurele verbeteringen, voldoet de faciliteit niet meer aan de vereisten voor een efficiënte afvalverwerking en klantenservice.

Het college heeft drie mogelijke scenario's onderzocht voor de toekomst van het afvalbrengpunt. Wethouder Jan Engels: "Uit dit onderzoek kwam de ontwikkeling van het huidige afvalbrengpunt tot een kringloopplein als meest levensvatbare optie naar voren. Dit nieuwe concept biedt inwoners de mogelijkheid om gratis goederen in te leveren die nog bruikbaar zijn voor hergebruik, in plaats van ze als afval te beschouwen."

Jan engels
Wethouder Jan Engels
Beeld: D66 Losser

Kringloop De Beurs

Bij de geplande transformatie naar een kringloopplein zal de gemeente samenwerken met Kringloop De Beurs om een efficiënt innameproces voor herbruikbare spullen te faciliteren. Daarnaast zal een partnerschap met Olde Bolhaar Ecoservice op industrieterrein De Pol in Losser ervoor zorgen dat inwoners hun grof tuinafval gratis kunnen afleveren.

Het voorstel van het college zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Zodra het voorstel groen licht krijgt, kan de gemeente beginnen met de renovatie van het afvalbrengpunt. Inwoners kunnen vanaf 1 januari 2025 in elk geval gebruikmaken van het groenbrengpunt in Losser en van de afvalbrengpunten in Enschede-Oost en Oldenzaal.

Audiofragment
College wil van Afvalbrengpunt Losser een kringloopplein maken | Jan Engels
Als het aan het college ligt, wordt het huidige gemeentelijke afvalbrengpunt in Losser omgevormd tot een kringloopplein en wordt voor het innemen van grof restafval samengewerkt met de gemeenten Enschede en Oldenzaal. Het huidige afvalbrengpunt aan de Ravenhorsterweg voldoet niet meer aan de wetgeving.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.