Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Sander Boschker stopt als keeperstrainer, maar is nog niet weg: 'Hij hoort bij FC Twente'

Foto Sander Boschker FC Twente Media
Beeld: FC Twente Media

Oud-doelman Sander Boschker stopt na dit seizoen als keeperstrainer bij FC Twente. Dat maakt de club via de website bekend. De 53-jarige Boschker is met de clubleiding in gesprek over een nieuwe rol binnen de staf. Hij werkt inmiddels al tien jaar voor de Tukkers.

De reden dat de oud-doelman niet verdergaat als keeperstrainer van FC Twente ligt bij de successen van het team. “Dit seizoen ben ik gestart met de opleiding Goalkeepercoach 3. Dit diploma is voor elke betaald voetbalclub die Europees voetbal speelt een vereiste”, aldus Boschker. “Ik heb voor mezelf besloten hier niet mee verder te gaan en dat betekent dat ik stop als keeperstrainer bij FC Twente.”

Andere rol

Toch betekent het niet dat de doelman uit de succesjaren van FC Twente stopt binnen de staf. “Ik wil graag in een andere rol bij FC Twente actief blijven, daar ben ik met Arnold Bruggink over in gesprek.”

Technisch directeur Bruggink snapt de keuze van Boschker. “Sander heeft ervoor gekozen om te stoppen met de opleiding tot keeperstrainer. We respecteren dit en zijn met elkaar in overleg over een andere rol binnen FC Twente. Daar willen we graag uitkomen, Sander hoort bij FC Twente.”

icon_main_info_white_glyph

Sander Boschker

Sander Boschker debuteerde in 1989 in de hoofdmacht van FC Twente en speelde uiteindelijk 562 officiële wedstrijden voor de club. Daarmee is hij recordhouder. Nadat Boschker in 2014 een punt achter zijn carrière zette werd hij achtereenvolgens assistent-trainer bij Jong FC Twente en keeperstrainer bij FC Twente Vrouwen.

Sinds 2018 is hij actief bij de eerste selectie. Boschker werd met FC Twente landskampioen in 2010 en in 2019 kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. In 2001 en 2011 veroverde de voormalige doelman met de club de KNVB Beker en in 2010 en 2011 de Johan Cruijff Schaal.

Sander Boschker tijdens Sander Boschkertoernooi 2024
Lees ook
Twintigste editie Sander Boschker toernooi: Twentse Zorgcentra de zaal in met FC Twente-spelers
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.