Verkeer
Stuur appje
Zoek

‘Verzilverlening’: Gemeente Dinkelland helpt een handje met toekomstbestendig wonen

Cel severijn
Beeld: Gemeente Dinkelland

Huiseigenaren boven de 58 jaar in de gemeente Dinkelland wordt de mogelijkheid geboden levensloopbestendig, duurzaam en veilig te maken zonder dat de maandelijkse lasten stijgen. Via de gemeente kan een zogenaamde ‘Verzilverlening’ van minimaal €2.500 tot maximaal €50.000 worden aangevraagd, die pas wordt afgelost aan het einde van de looptijd, bij verkoop, van de woning of bij overlijden.

‘Welzijn staat voorop’

Met deze lening kunnen diverse aanpassingen worden gefinancierd met als doel het creëren van een levensloopbestendige omgeving, het verduurzamen van de woning en/of het verkrijgen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Wethouder Cel Severijn: “We streven naar een omgeving waar welzijn voorop staat en waar iedereen zich thuis voelt.”

Aanvragen via gemeente

De ‘Verzilverlening’ is speciaal bedoeld voor personen boven de 58 jaar die in de gemeente Dinkelland wonen, maar ook voor hun partners of mede-eigenaren van de woning. Aanvragen voor deze lening zonder verplichte aflossing verlopen via de gemeente Dinkelland. Na toewijzing voor een lening ontvangt de aanvrager een toewijzingsbrief waarmee de lening kan worden aangevraagd bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Zorgvuldig afwegen

De gemeente wijst er wel op dat aanvragers vooraf zorgvuldig te overwegen of de Verzilverlening geschikt is voor hun persoonlijke situatie. Zo kan het opnemen van de lening van invloed zijn op de mogelijkheid om gemakkelijk te verhuizen naar een andere woning. Meer informatie over de Verzilverlening is te vinden op: www.dinkelland.nl/verzilverlening.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.