Verkeer
Stuur appje
Zoek

Buschauffeurs in Twente zetten stakingen maandag door, kort geding Arriva laatste horde

Still elektrische bus arriva rrreis 1twente
Beeld: 1Twente

Vakbond FNV zet de staking in het busvervoer voor komende maandag door. De vakbond had Arriva een ultimatum gesteld dat gister (woensdag) om vijf uur uur afliep. Met de stakingen willen de chauffeurs de druk opvoeren op Arriva, die er volgens hen te lang over doet om soepelere roosters voor chauffeurs in te voeren. Laatste hoop voor Arriva is een kort geding dat morgen (vrijdag) dient, waarin de rechter de staking nog kan verbieden.

Sinds Arriva het busvervoer in december overnam van Keolis rommelt het aan alle kanten. Er kwamen honderden klachten binnen over bussen die uitvielen of helemaal niet kwamen opdagen. Daarnaast was de dienstregeling volgens chauffeurs te krap. Arriva betuigde spijt en sprak van een roerige start.

Still elektrische bus arriva rrreis 1twente
Lees ook
Ultimatum verstrijkt: zonder last minute-oplossing volgende week staking busvervoer

Stakingen volgden, tot er op 12 maart overeenstemming leek te zijn tussen de vakbond en de vervoerder. Er lag een roosterschema waar beide partijen mee konden leven. De rust was van korte duur, want vorige week dreigde de vakbond opnieuw met een staking omdat de roosters nog niet waren ingevoerd. "Er is niets veranderd", zei FNV-bestuurder Marijn van der Gaag toen.

Arriva zegt dat het de benodigde stappen zet om aan de eisen van de vakbond te voldoen. Daarom is er volgens het vervoersbedrijf reden genoeg om niet te staken. "Een staking is in niemands belang en levert niks op." De vervoerder spande een kort geding aan, dat morgen dient.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.