Verkeer
Stuur appje
Zoek

Een eigen kroeg als afstudeerproject, kan dat? Hidde (22) uit Tubbergen doet het

Een eigen kroeg beginnen en tegelijkertijd je afstudeerscriptie schrijven. Het lijkt een onmogelijke opgave. Toch weet Hidde Droste (22) uit Tubbergen deze twee zaken te combineren. Hoewel het flink aanpoten is, lukt dat prima omdat Hidde zijn ervaringen als kersverse eigenaar van café De Kroeg in zijn woonplaats kan gebruiken voor de afstudeerscriptie, die hij als student hotel- en eventmanagement aan de Tio Business School in Hengelo moet schrijven.

Belangrijke functie

In januari van dit jaar kreeg Hidde er lucht van dat de beide eigenaren van De Kroeg wilden stoppen. Hij kende de horecagelegenheid goed. Als regelmatig bezoeker, maar ook omdat hij er werkte. Wist daarom ook dat De Kroeg een belangrijke functie vervulde in het uitgaansleven in Tubbergen. Voor jongeren, maar ook darters, biljarters en verschillende carnavalsverenigingen.

‘Gemis voor Tubbergen’

Hidde: “Het zou een gemis zijn voor Tubbergen als De Kroeg zou sluiten.” Hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en informeerde bij de beide eigenaren naar de mogelijkheden de zaak voort te zetten. Ze waren er snel uit en datzelfde was het geval met de eigenaar van het pand.

Kroeg Tubbergen BAR
Beeld: Niels Wesselink

Broodnodige opfrisbeurt

Hidde belandde vervolgens in een roller coaster. Nadat hij nu zo’n anderhalve maand geleden de sleutel kreeg, moesten eerst – met hulp van familie, vrienden en bekenden - de handen uit de mouwen worden gestoken voor een broodnodige ‘opfrisbeurt’ van de gedateerde horecagelegenheid. Inmiddels is De Kroeg alweer 3 weken open voor het publiek. En Hidde mag bepaald niet klagen over de toeloop van klanten. Dat sterkt hem in de overtuiging dat hij de goede keuze heeft gemaakt.

Vertrouwen in de toekomst

Hoewel z’n achternaam wellicht anders doet vermoeden, is Hidde niet echt een telg uit een horecageslacht. De Droste’s van ’t Oale Roadhoes en Droste’s Herberg zijn neven van zijn vader. De horeca mag dan niet in z’n bloed zitten, Hidde heeft naar eigen zeggen wel passie en talent voor het organiseren van events. Bovendien staat gastvrijheid bij hem hoog in het vaandel. Hij doet nu in korte tijd zoveel ervaring op in het runnen van een horecazaak, dat hij alle vertrouwen heeft in de toekomst. Al was het maar omdat dit avontuur hem in elk geval voldoende stof oplevert voor zijn afstudeerscriptie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.