Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Reizigersvereniging Rover baalt van staking bij Arriva: 'Dit is buitenproportioneel'

Foto bussen hengelo arriva
Vakbond FNV heeft voor maandag 6 mei een staking uitgeroepen onder buschauffeurs van Arriva in Twente.
Beeld: 1Twente

Reizigersvereniging Rover vindt de aangekondigde staking onder Arriva-buschauffeurs buitenproportioneel en betreurt het dat de reiziger overlast gaat ervaren van een conflict waarvan hij of zij geen deel uitmaakt.

Vakbond FNV heeft voor maandag 6 mei een staking uitgeroepen onder buschauffeurs van Arriva in Twente. FNV vindt dat het te lang duurt voordat de nieuwe dienstroosters, waarin afspraken zijn gemaakt over rij- en rusttijden, worden ingevoerd. Vakbond CNV doet niet aan de staking mee. Voor reizigers betekent dit dat een deel van de bussen blijft rijden; welke bussen uitvallen is vooraf niet bekend.

“We hebben er vertrouwen in dat de partijen er wel uitkomen”

Rover vindt de staking voorbarig. “Reizigers willen natuurlijk ook graag dat de buschauffeur op een fijne manier zijn werk kan doen, maar we zien dat Arriva ook echt hard gewerkt heeft aan de dienstroosters en we hebben er vertrouwen in dat de partijen er wel uitkomen”, concludeert Rover-directeur Freek Bos. “Wij vinden deze staking dan ook een onnodig grote impact hebben op de reiziger, die nu vooraf niet weet of de bus wel komt.”

Still elektrische bus arriva rrreis 1twente
Lees ook
Buschauffeurs in Twente zetten stakingen maandag door, kort geding Arriva laatste horde

Rover roept de partijen op om constructieve gesprekken te voeren en overlast voor de reiziger te voorkomen. Reizigers wordt geadviseerd om maandag extra vroeg op pad te gaan en rekening te houden met uitval en vertraging. Aan Arriva vraagt Rover om coulant om te gaan met vergoedingen van alternatief vervoer voor reizigers, die niet de mogelijkheid hadden om langer op de bus te wachten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.