Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Gevecht om derde plek nadert hoogtepunt: FC Twente wacht titanenstrijd in Alkmaar

Na de 3-1 winst op Almere City vorige week woensdag is de eindstreep voor FC Twente in zicht. Met vijf punten voorsprong en drie wedstrijden te gaan, staat directe concurrent en nummer vier van de Eredivisie AZ Alkmaar zondag op het programma voor de Tukkers. Dat, na een week waarin Joseph Oosting zijn contract verlengde, met een nagenoeg fitte selectie kan aantreden tegen de club uit Noord-Holland.

FC Twente weet dat het bij een overwinning op AZ deel mag gaan nemen aan de voorronde van de Champions League. Dat is voor het eerst sinds jaargang 2011/2012, toen FC Twente in diezelfde voorronde zijn meerdere moest erkennen in het Portugese Benfica. Mocht FC Twente als vierde eindigen, dan mag het instromen in de groepsfase van de Europa League.

Feestelijke week

Voor hoofdtrainer Joseph Oosting was het een feestelijke week. De verjaardag van zijn bij promotiekandidaat Willem II voetballende zoon Thijs en een contractverlenging kleurden de week voor de Emmenaar.

“Voor Thijs is het heel mooi om te mogen voetballen voor promotie”, aldus Oosting. “En voor mij is het een eer om na een mooi seizoen beloond te worden met een contractverlenging. Het bevalt me hier goed.”

Fitte selectie

FC Twente kan met een nagenoeg fitte selectie afreizen naar Alkmaar. Alleen Boadu, die al wel meetraint met de selectie, blijft een vraagteken voor zondag. Oosting is blij met z'n lege ziekenboeg: “We zijn als eerste begonnen aan het seizoen en hebben nog steeds een fitte selectie. Petje af voor onze staf.”

FC Twente neemt het na de kraker tegen AZ Alkmaar nog op tegen Volendam en tegen PEC Zwolle. Als er tegen AZ gewonnen wordt, zijn dat duels op den keizers baard. In elk ander geval zal het ook dan nog ergens om gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.