Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Publiekslieveling Van Wolfswinkel maakt zelf contractverlenging bij FC Twente bekend: 'Dat komt door jullie'

20230719 OEFENWEDSTRIJD PEC ZWOLLE FC TWENTE STEIJN VAN WOLFSWINKEL ORANGE PICTURES RENE NIJHUIS
Beeld: Orange Pictures / Rene Nijhuis

Ricky van Wolfswinkel blijft in ieder geval nog één seizoen bij FC Twente. De 35-jarige spits, van wie het contract deze zomer zou aflopen, tekent bij. De publiekslieveling maakt dat deze zondagochtend, vlak voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, bekend in een fanvideo.

Over de toekomst van Van Wolfswinkel wordt al een tijdje gespeculeerd. De spits is in voetbaltermen geen 'jonkie' meer, maar nog altijd fit en dodelijk effectief. Dit seizoen kwam de in Woudenberg geboren Van Wolfswinkel al in 29 wedstrijden in actie en daarin kwam hij 14 keer tot scoren. Ondanks dat FC Twente openlijk flirt met een andere spits, Wout Weghorst, zien veel supporters hem graag blijven.

Leuk voetballend teampie

Die supporters worden deze zondag op hun wenken bediend. Ricky van Wolfswinkel maakt namelijk in stijl bekend dat hij nog een jaartje bij de club blijft. In een opzwepende video - in aanloop naar de uitwedstrijd tegen AZ die bij winst plaatsing voor de voorronde van de Champions League oplevert - spreekt de spits lovende woorden over zijn club en het team dat de afgelopen jaren is opgebouwd.

"Voor je het weet heb je niet alleen een leuk voetballend teampie, maar ook nog een vriendengroep", zegt Van Wolfswinkel. In de video laat hij ook de in 2022 overleden Jody Lukoki en Joshua Brenet, van wie het contract na een veroordeling is ontbonden, niet onbetuigd. "En volgend jaar ben ik er gewoon weer bij. Want ik blijf bij FC Twente. Door jullie", is de laatste boodschap voor de fans.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.