Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Weer gaat het mis bij werkzaamheden TenneT in Hengelo; verkeershinder op Haaksbergerstraat

240506 blowout hengelo GEMEENTE FOTO
Op de kruising Diamantstraat, Platinastraat en Haaksbergerstraat is maandagmiddag weer zogeheten 'bentoniet' omhoog gekomen.
Beeld: gemeente hengelo

Opnieuw is het vanmiddag misgegaan bij werkzaamheden van netbeheerder TenneT in Hengelo. Op de kruising Diamantstraat, Platinastraat en Haaksbergerstraat is maandagmiddag weer zogeheten 'bentoniet' omhoog gekomen. Met name verkeer vanaf de Diamantstraat richting de A35 ondervindt daarvan hinder. Vanavond om zeven uur worden beide afslagen richting de snelweg afgesloten, zodat de boel kan worden opgeruimd.

Hoogspanningskabel

TenneT is al enige tijd bezig in dit gebied met de aanleg van een hoogspanningskabel. Enkele weken ging het ook al mis, waardoor de kruising sindsdien deels afgesloten is. De afslag van de Haaksbergerstraat naar de Diamantstaat ging twee weken geleden weer open, maar oversteken van de Haaksbergerstraat vanaf de Platinastraat naar de Diamantstraat is nog altijd niet mogelijk.

TenneT

Het smeermiddel bentoniet kwam deze maandagmiddag niet omhoog vanwege het boren, maar door andere werkzaamheden aan de tunnel waar de kabels doorheen getrokken worden. Een woordvoerder van TenneT laat weten dat er direct gestopt is met de werkzaamheden, toen duidelijk werd dat er weer bentoniet omhoog kwam. Daarna is de weg deels afgezet en heeft politie de verkeersafwikkeling op zich genomen.

Afgesloten fietstunnel diamantstraat
Lees ook
Alleen verkeer vanuit zuiden kan Diamantstraat Hengelo weer op, rest kruising en ‘opgedrukte’ fietstunnel blijven dicht

Kruising volledig dicht

Van de twee banen, die het verkeer op de Diamantstraat naar de Haaksbergerstraat richting de A35 leiden, is één rijbaan dicht. Maandagavond om 19.00 wordt de volledige kruising afgesloten, zodat het opruimen kan beginnen. Het verkeer wordt omgeleid via de Oelerweg - Geerdinksweg – Weideweg - Deldenerstraat richting de A35. Later vanavond kan naar verwachting één rijbaan weer opengesteld worden. Hoe lang de gedeeltelijke afsluiting gaat duren, is nog niet duidelijk.

Twence en Nobian

De nieuwe kabels - met een hogere capaciteit dan de oude - moeten afvalverwerker Twence en zoutbedrijf Nobian klaar maken voor een toekomst waarin steeds meer stroom door het netwerk gaat. Het is onbekend waarom het juist hier steeds misgaat met het bentoniet. Ook in Enschede zijn er recent problemen geweest bij boringen van TenneT. Volgens TenneT is de Twentse bodem 'grillig' en hebben ook andere nutsbedrijven daarmee te maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.