Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Witte rook in Enschede: Joseph Oosting tot medio 2027 bij FC Twente

Joseph Oosting verlengt zijn contract bij FC Twente FC Twente Media
Joseph Oosting mag zich tot medio 2027 hoofdtrainer van FC Twente noemen
Beeld: FC Twente Media

Het was al twee weken 'talk of the town' in Enschede, maar eindelijk is er witte rook uit de schoorsteen van de Grolsch Veste. Joseph Oosting, de hoofdtrainer van FC Twente, heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij de club. Oosting verlengt zijn contract tot en met de zomer van 2027.

De hoofdtrainer van FC Twente maakte eerder al wereldkundig dat hij in gesprek was met de club over een verlenging van zijn contract. Toen was het enige dat een nieuw contract in de weg stond 'enkele details', liet hij tijdens het NOS-programma Studio Voetbal weten.

Trots

Oosting liet in een eerder interview met 1Twente al weten het een eer te vinden om zijn contract te mogen verlengen. “We zijn goed bezig met spelers en staf en ik ben nog lang niet klaar hier”, vertelt Oosting. “Ik wilde heel graag bij FC Twente blijven en ben er trots op hier te mogen werken. De club is volop in ontwikkeling, we maken op veel gebieden stappen. Bovendien werk ik met geweldige mensen samen. Dat geldt zeker voor de spelersgroep."

Positief nieuws dus voor de club die na de verliespartij tegen directe concurent AZ Alkmaar de komende twee weken vol aan de bak moet. "De komende wedstrijden willen we ons belonen met de derde plaats. Daar is nu alles op gericht."

icon_main_info_white_glyph

Joseph Oosting

Joseph Oosting droeg tijdens zijn spelerscarrière het shirt van BV Veendam en FC Emmen. Na zijn spelersloopbaan was Oosting jeugdtrainer en assistent bij het eerste elftal van FC Emmen. In 2008 werd Oosting trainer bij Germanicus en was daarna was hij werkzaam voor ACV en WKE'16. In 2014 werd Oosting trainer in de jeugdopleiding van Vitesse en na een tussenstap bij HHC Hardenberg was hij van 2017 tot 2020 trainer van Jong Vitesse. In 2019 was Oosting enkele wedstrijden interim-trainer bij Vitesse en daarna bleef hij als assistent-trainer betrokken bij het eerste elftal. Tussen 2021 en 2023 was Oosting hoofdtrainer van RKC Waalwijk. In 2023 nam Oosting het stokje over van Ron Jans als hoofdtrainer van FC Twente.

'Onder de indruk'

“We zijn onder de indruk van de werkwijze van Joseph”, geeft Arnold Bruggink aan. “En dat heeft niet alleen te maken met de huidige stand op de ranglijst. Vooraf wisten we hoe hij werkt, maar in de praktijk moet altijd maar blijken hoe dat uitpakt. Zijn hele aanpak spreekt aan. Joseph legt de lat hoog, is ambitieus en naast de aandacht voor het team is er veel aandacht voor de ontwikkeling van jonge spelers. Hij geeft aan dat hij het naar de zin heeft, hij is trots om trainer van FC Twente te zijn. Dat is mooi om te zien.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.