Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Drie pasgeboren lammetjes en driejarig contract voor Twents wielertalent Johannink bij 'YouTube-ploeg' TDT-Unibet

Jelle Johannink in de kopgroep van de Ronde van Overijssel
Jelle Johannink (links) in actie tijdens een koers.
Beeld: Dolf Ruesink

Een paar jaar geleden maakte oud-profwielrenner Bas Tietema samen met Josse Wester en Devin van der Wiel opvallende YouTube-video’s tijdens de Tour de France, maar inmiddels is het blauw-roze van hun eigen team TDT-Unibet niet meer uit de professionele wielerwereld weg te denken. Kopman van de ploeg, de Denekampse boerenzoon Jelle Johannink maakte zojuist wereldkundig dat hij een nieuw contract tot medio 2027 heeft getekend bij de ploeg, waar Nijverdaller Rob Harmelink ploegleider is. Het doel voor dit jaar: meedoen aan de Tour de France.

Het nieuws komt op de dag dat de ploeg van YouTuber en oud-wielrenner Bas Tietema de documentaire publiceert rondom de deelname van de ploeg aan de Amstel Gold Race. Tijdens deze belangrijkste profkoers van het land mocht Johannink als kopman aan de start verschijnen.

icon_main_info_white_glyph

Amstel Gold Race

TDT-Unibet Cycling Team is een Nederlandse wielerploeg die rijdt op het pro continentale niveau. Dit jaar neemt de ploeg voor het eerst deel aan wedstrijden. In de Amstel Gold Race van dit jaar maakte de ploeg haar UCI World Tour-debuut. Het was daarmee voor veel renners de eerste koers van boven de 230 kilometer. Jelle Johannink zat tot twintig kilometer voor de finish in het peloton en kwam als eerste renner van de ploeg op drie minuten van Tom Pidcock over de streep.

Drie nieuwe lammetjes

In de video, waarin de Denekampse boerenzoon zijn contractverlenging aankondigt, staat niet alleen die verlenging centraal. “Er zijn hier op de boerderij drie lammetjes geboren. Ik was er zelf helaas niet bij en zal er de komende jaren vaker niet zijn. Ik heb namelijk bijgetekend met drie jaar tot 2027”, laat Johannink vanuit de schapenstal weten. Om te besluiten met: “We gaan er samen een supermooi avontuur van maken.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.