Verkeer
Stuur appje
Zoek

Quick'20 Oldenzaal wint voor het eerst in de geschiedenis de districtsbeker

20240905 Oldenzaal quick
Beeld: RTV Oost | Nico Wantia

Quick'20 uit Oldenzaal heeft geschiedenis geschreven. De voetbalclub heeft onder leiding van coach Eric Hazewinkel voor het eerst de districtsbeker gewonnen. In Apeldoorn, op de velden van AGOVV, werd het 4-2 tegen Juliana'31 uit het Gelderse Malden.

De doelpunten voor de Oldenzalers kwamen op naam van Bart Huyts, Jesse Kip (2x) en Tim Zwienenberg. De voetballers waren met 3 bussen vol supporters van Quick'20 afgereisd naar Apeldoorn.

Hooligans

De bekerfinale werd ontsierd door ongeregeldheden op de tribunes. Op sportpark Berg en Bos in Apeldoorn moest de wedstrijd tijdelijk worden stilgelegd toen fans van Quick'20 werden belaagd door 'supporters' van Juliana. Volgens voorzitter Eddy Gelhever van Quick'20 zaten er ook mogelijk hooligans van N.E.C. tussen de supporters van Juliana, dat laat de preses weten tegenover RTV Oost. Op beelden is te zien dat één van de relschoppers rood-zwart-groene gezichtsbedekking draagt, de kleuren van de Nijmeegse eredivisieclub.

20240905 Oldenzaal rellen quick
Beeld: RTV Oost

Feestje niet verpest

"Onze spelers hebben een heel mooi feestje. Dat feestje laten we niet vergallen", stelt Gelhever. "De trots overheerst, maar er zit wel een smet op de avond."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.